x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Toffifee, mult prea dulci

Toffifee, mult prea dulci

de Cristina Andreea Calin    |    15 Feb 2007   •   00:00
Toffifee, mult prea dulci

Din cauza indexului glicemic ridicat si a valorii energetice mari, specialistul ne recomanda sa consumam produsul cu moderatie si sa facem miscare apoi.

CE BEM, CE MANCAM - Un produs pentru oameni activi
Toffifee este un aliment zaharos. Este contraindicat diabeticilor si supraponderalilor, iar celelalte categorii de persoane trebuie sa faca exercitii fizice dupa consum. Are o valoare energetica mare.

Produsul pe care l-am analizat este Toffifee "Bomboane de ciocolata aluna 10%, intr-o cupa de caramel 41%, umpluta cu crema de nuga 37%, acoperita cu ciocolata 12%". Acesta contine, conform etichetei, "zahar, alune, grasimi vegetale, sirop de glucoza, zer indulcit, lapte degresat condensat indulcit, masa de cacao 3,9%, agent de umezire: sorbitol E 420, lactoza, cacao degresata 1,6%, unt de cacao 1%, praf de zer, praf de lapte degresat, grasimi din unt, zer, sirop de trestie de zahar, emulsificator: lecitina din soia E 322, sare, arome de caramel si vanilina identice cu cele naturale. Poate contine urme de migdale, arahide si alte tipuri de fructe in coaja. Produsul nu beneficiaza de eticheta nutritionala, de aceea nu ii putem aprecia valoarea nutritiva.

ANALIZA. Produsul analizat este unul zaharos tipic care contine grasimi vegetale, nespecificand daca sunt sau nu hidrogenate. Desi produsul nu are eticheta nutritionala, conform compozitiei acesta are o densitate calorica ridicata, ne precizeaza profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. De asemenea, contine cantitati mari de zaharuri cu index glicemic ridicat (zaharoza, sirop de glucoza, sirop din trestie de zahar), care forteaza pancreasul endocrin sa secrete cantitati importante de insulina.

CONCLUZII. Specialistul nostru, profesorul Gheorghe Mencinicopschi, ne spune ca produsul analizat este un aliment din categoria produselor zaharoase cu densitate calorica si index glicemic ridicat. Din aceasta cauza nu este recomandat diabeticilor, supraponderalilor si obezilor. Celorlalte categorii de persoane li se recomanda un consum moderat cantitativ si cu o frecventa redusa. Este de preferat ca acest produs sa fie consumat in contextul unui stil de viata activ, cu exercitii fizice frecvente.

×
Subiecte în articol: bun de consum