x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Tomatele fac uleiul de măsline mai bun

Tomatele fac uleiul de măsline mai bun

de Nicoleta Catana    |    06 Mar 2008   •   00:00

Adaosul de carotenoide antioxidante în alimentele care conţin ulei, extrase de la resturile de tomate, îmbunătăţeşte stabilitatea termală a măslinelor şi a florii soarelui, conform unui nou studiu. Interesul pentru plantele provenite de la aditivii alimentari ca înlocuitori pentru antioxidanţii sintetici ca butilhidroxianisol (E 320 BHA) şi butilhidroxitoluen (BHT) este în continuă creştere deoarece încetineşte deteriorarea oxidativă a alimentelor. Potrivit unui studiu efectuat în 2003, piaţa antioxidanţilor sintetici este în plin declin, în timp ce cei naturali, ca extractele de plantă (în mod deosebit zormarin), tocopherolul (vitamina A), acidul ascorbic (vitamina C) este în plin proces de dezvoltare, datorită aprobării prea facile a consumatorilor şi a cerinţelor legale de acces pe piaţă. Tomatele furnizează o bogată sursă de nutrienţi, printre care beta-carotenul, vitamina ac şi E şi licopenul, un antioxidant care dă fructelor culoarea roşie caracteristică.

×
Subiecte în articol: bun de consum