x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Toxic - Protejaţi copiii

Toxic - Protejaţi copiii

de Nicoleta Catana    |    19 Iul 2008   •   00:00
Toxic - Protejaţi copiii

Consumul de statine nu ţine sub control colesterolul copiilor, avertizează medicii de la Academie Americană a Pediatrilor (AAP).



Consumul de statine nu ţine sub control colesterolul copiilor, avertizează medicii de la Academie Americană a Pediatrilor (AAP). Aceştia sînt de părere că cea mai bună soluţie pentru o viaţă sănătoasă pentru micuţi şi adolescenţi este un regim bazat pe produse nutritive, dar şi foarte multă activitate sportivă. Nutriţioniştii atenţionează că efectele pozitive ale unei vieţi bazate pe mişcare continuă se văd în viitorul îndepărtat, persoanele înaintate în vîrstă care au avut griăja de sănătatea lor fiind ferite de boli cardiovasculare, dar şi de alte maladii periculoase.

Statinele sînt substanţe care scad colesterolul (hipocolesterolemiante) şi care blochează secreţia acestuia de către ficat. Ele joacă un rol important în lupta împotriva hipercolesterolului, însă prescrise de la o vîrstă foarte fragedă, pot avea efecte negative asupra sănătăţii copiilor şi adolescenţilor pe măsură ce cresc. Realizatorii testului atrag atenţia părinţilor să dea copiilor cît mai puţine medicamente, deoarece organismul lor se poate obişnui încă de la vîrste fragede cu efectul acestora, iar pe viitor să nu mai reacţioneze în nici un mod la ele.

×
Subiecte în articol: bun de consum