x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Un gust autentic

de Cristina Andreea Calin    |    21 Iun 2007   •   00:00
Un gust autentic

CE BEM, CE MĂNCĂM
Ingheţata analizată se apropie de cea pe care o ştim cu toţii, procesată in principal din lapte şi frişcă.



CE BEM, CE MĂNCĂM
Ingheţata analizată se apropie de cea pe care o ştim cu toţii, procesată in principal din lapte şi frişcă.

Ingheţata de caramel San Giovanni de la Napolact conţine: "lapte, frişcă, lapte praf, zahăr, ulei de cocos, pastă caramel 4,2% (sirop glucoză, zaharoză, zahăr, sirop caramel, lapte praf, unt, grăsime vegetală, emulsificator lecitină E 322, colorant E 150 - caramel, arome), caramel bucăţi 8% (zaharoză, sirop glucoză, lapte praf), stabilizatori: E 410 (gumă carruba), E 412 (gumă guar), emulsificator E 471 (mono şi digliceride ale acizilor graşi), arome: caramel E 150, Dolce de Leche, colorant E 150 d (caramel cu sulfit de amoniu)". Producătorul precizează informaţiile nutriţionale pentru 100 de grame de produs: "valoarea energetică 226 kcal (947 kJ), proteine 3,8 g, glucide 28 g, lipide
11 g". Tot de pe etichetă aflăm că produsul are grăsime minimum 11% şi substanţă uscată minimum 40%.

ANALIZĂ. Produsul analizat este o ingheţată care se apropie foarte mult de cea tradiţională, fiind procesată in principal din lapte şi frişcă şi păstrănd caracteristicile senzoriale ale produsului autentic. Valoarea energetică a produsului este medie şi, ca orice ingheţată tradiţională, are şi un conţinut semnificativ de grăsimi naturale, ne explică profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi.

CONCLUZII. Produsul poate fi consumat de persoanele sănătoase, active, recomandă specialistul nostru. Supraponderalii, obezii, persoanele cu afecţiuni cardiovasculare şi hepato-renale trebuie să consume produsul cu moderaţie. De asemenea, diabeticii vor consulta medicul.

×
Subiecte în articol: bun de consum caramel