x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Uniunea Europeană dă lecţii despre etichetare

Uniunea Europeană dă lecţii despre etichetare

de Nicoleta Catana    |    04 Mar 2008   •   00:00

Direcţia Generală pentru Sănătate şi Protecţia Consumatorilor din cadrul Comisiei Europene (DG Sanco) a organizat la sfârşitul lunii februarie un seminar pentru mass-media în cadrul căruia s-a dezbătut pe larg problema etichetării produselor alimentare.



 Direcţia Generală pentru Sănătate şi Protecţia Consumatorilor din cadrul Comisiei Europene (DG Sanco) a organizat la sfârşitul lunii februarie un seminar pentru mass-media în cadrul căruia s-a dezbătut pe larg problema etichetării produselor alimentare.

Scopul principal al proiectului a fost furnizarea informaţiilor legate de sănătate şi nutriţie pentru a veni în sprijinul cetăţenilor Uniunii Europene (UE) în luarea celor mai bine decizii în ceea ce priveşte alimentaţia lor.  

Printre cele mai importante subiecte care au fost atinse în cadrul întălnirii sunt informaţiile nutriţionale de pe etichetele alimentelor procesate care se referă la valoarea energetică, grăsimi saturate şi simple, carbohidraţi (cu referire în mod deosebit la zahăr). De asemenea, s-a discutat despre alergeni, substanţe de natură proteică provocatoare de alergii, care se găsesc pe produsele neambalate din restaurante sau alte unităţi de catering, etichete uşor de citit, care cuprind numai informaţia pur esenţială, dar şi despre încercarea de prevenire a indicaţiei în mod eronat a ţării de origine a alimentului sau a locului de proveninenţă.


Personalităţile care au luat parte la această reuniune au prezentat ultimele prevederi pe care forul european le va pune în aplicare în domeniul etichetării produselor. Dintre cei care au participat la iniţiativa Comiei Europene se numără Philippe Brunet, preşedintele fostului cabinet al Comisarului European pentru Sănătate Markos Kyprianou, Nina Papadoulaki, purtătorul de cuvânt al Comisariatului, Paola Testori Coggi, Deputatul director general însărcinat cu siguranţa alimentară, DG Sanco, Basil Mathioudakis, directorul  instituţiilor de legislaţie alimentară, nutriţie şi etichetare, DG Sanco.

×
Subiecte în articol: bun de consum