CE BEM, CE MĂNCĂM
Sosul de usturoi Remia are un profil nutriţional
dezechilibrat, cu un exces de grăsimi şi zaharuri cu index glicemic foarte
ridicat, 2,9% usturoi şi Euri periculoase (E202, E385).
CE BEM, CE MĂNCĂM
Sosul de usturoi Remia are un profil nutriţional
dezechilibrat, cu un exces de grăsimi şi zaharuri cu index glicemic foarte
ridicat, 2,9% usturoi şi Euri periculoase (E202, E385).
Produsul conţine şi betacaroten (E160a), care poate creşte incidenţa cancerului de plămâni la fumători, avertizează prof. dr Gh. Mencinicopschi. Usturoiul consumat în stare proaspătă este un aliment valoros, având efecte benefice. În contextul sosului de usturoi, acesta nu numai că nu îşi păstrează calităţile, dar, global, produsul poate avea efecte adverse asupra persoanelor sensibile sau suferinde de anumite afecţiuni. Sosul are şi o densitate energetică ridicată. Produsul nu este indicat copiilor, adolescenţilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, supraponderalilor şi obezilor, suferinzilor de maladii hepato-renale, cardio şi cerebrovasculare, hipertensivilor, celor cu gută, suferinzilor de cancer, celor cu status proinflamator sistemic. Diabeticii îl vor consuma numai cu acordul medicului curant. Cei cu intoleranţă la gluten vor testa în prealabil produsul, la fel şi alergicii, la muştar.
Ingrediente:
Apă, ulei vegetal 25%, sirop de glucoză-fructoză, iaurt slab 10%, oţet, usturoi 2,9%, ierburi, amidon (amidon de grâu), sare, muştar (apă, seminţe de muştar, oţet, condimente, gălbenuş de ou de casă, amidon modificat (E1420 sau E1440 sau E1404 ş.a), regulator de aciditate E270 acid lactic, E330 acid citric, agent de îngroşare E412 gumă guar, conservant E202 sorbat de potasiu, aromă, condimente, antioxidant E385 etilen-diamină tetraacetat de calciu, culoare E160a betacaroten. Informaţii nutriţionale per 100 ml produs: energie 1.170 kj (280 kcal), proteine 1,1 g, carbohidraţi 12 g, grăsimi 26 gr.