x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Vârsta 40 + şi schimbările din viaţa femeilor. 5 lucruri cărora NU trebuie să le mai dai importanţă după această vârstă

Vârsta 40 + şi schimbările din viaţa femeilor. 5 lucruri cărora NU trebuie să le mai dai importanţă după această vârstă

07 Dec 2016   •   21:59
Vârsta 40 + şi schimbările din viaţa femeilor. 5 lucruri cărora NU trebuie să le mai dai importanţă după această vârstă

Subconştientul femeii cunoaşte un prag psihologic critic în jurul vârstei de 40 de ani. Perioada este marcată de momente de nelinişte, de panică, de oboseală fizică, de schimbări forţate pe plan personal care pot culmina cu stări de depresie.

În general, femeile resimt această criză în momentul în care copiii încep să-şi ia zborul de acasă. O mamă devotată, care şi-a dăruit toată viaţa celorlalţi, în special copiilor, este foarte sensibilă şi vulnerabilă la aceste schimbări.

Sunt femei care încearcă exhaustiv să ţină timpul în loc, apelând la diferite trucuri pentru a-şi menţine tinereţea şi frumuseţea. Deşi aceste două aspecte pot fi recuperate, măcar în aparenţă, interiorul şi comfortul psihic se deteriorează inevitabil, din păcate. În acel moment, ne dăm seama că suntem într-o schimbare continuă, nu ştim ce să facem şi suntem cuprinse de o nelinişte stranie.

Pentru a nu deveni "prizonierele frustării", psihologii ne sfătuiesc ca, în pragul crizei marcate de această vârstă, să încercăm să nu mai trăim în trecut şi să redevenim ceea ce am fost cândva.

În plus, există câteva lucruri cărora, dacă nu le veţi mai da importanţă, veţi face faţă cu brio crizei psihologice de la 40 de ani. Iată care sunt acestea:

....................

Citește mai departe AICI

×