x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Zahărul, eliminat la cerinţele UE

Zahărul, eliminat la cerinţele UE

de Nicoleta Catana    |    14 Mai 2008   •   00:00

Reformele Uniunii Europene în ceea ce priveşte consumul de zahăr merg conform planurilor şi se fac progrese promiţător, potrivit spuselor comisarului european Mariann Fisher Boel

Reformele Uniunii Europene în ceea ce priveşte consumul de zahăr merg conform planurilor şi se fac progrese promiţător, potrivit spuselor comisarului european Mariann Fisher Boel. Acesta încurajează astfel proiectele începute de companiile din industria alimentară legate de încercarea de micşorare a nivelului de zahăr din produsele alimentare, în special din cele destinate copiilor.

 

Modificările din sectorul zahărului au început în anul 2005 şi au fost implementate un an mai tîrziu. Scopul principal al acestora a fost găsirea celor mai bune soluţii pentru prevenirea obezităţii prin diminuarea cantităţilor zahărului şi a suplimentelor de zahăr din alimente. Comisia Europeană (CE) a alocat fonduri semnificative proiectelor, sperînd că astfel va atrage cît mai multe organizaţii. Boel a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că de la începutul reformei o cantitate de 5.65 tone de zahăr a fost eliminată din alimente, ceea ce înseamnă că s-a făcut un progres colosal. De asemenea, CE plănuieşte să facă cît mai multe studii de piaţă cu ajutorul cărora să intre în contact cu consumatorii pentru a asculta părerile şi criticile acestora. De remarcat este faptul că toate reformele care vor avea loc se vor face sub stricta supraveghere a medicilor specialişti, dar şi ţinîndu-se cont de climatul fiecărei ţări şi de modul de viaţă al consumatorilor. Comisarul a mai punctat că dacă există ţări în care reformele au progresat mai puţin, acestea trebuie să dacă tot posibilul să recupereze punctele pierdute. 

Un reprezentant al unei companii din industria alimentară a declarat că intenţionează să elimine pe cît se poate zahărul din produsele sale pînă la sfîrşitul lui 2008 şi să găsească ingrediente cu care să înlocuiască îndulcitorul.

×
Subiecte în articol: bun de consum