x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Anunţuri telefonice privind amplasări de bombe - cronologie (2014-2016)

Anunţuri telefonice privind amplasări de bombe - cronologie (2014-2016)

09 Iun 2016   •   14:54
Anunţuri telefonice privind amplasări de bombe - cronologie (2014-2016)

O serie anunţuri telefonice privind amplasarea de bombe au fost făcute în ultimii ani pe teritoriul României. Echipajele ale pirotehniştilor, geniştilor, precum şi ale Poliţiei au intervenit de fiecare dată şi au efectuat verificări, iar cele mai multe dintre alarme s-au dovedit a fi false.

30 mai 2016 - La Tribunalul Iaşi, în urma unui apel primit la 112, conform căruia în incinta clădirii s-ar afla un pachet suspect, specialiştii pirotehnişti s-au deplasat la faţa locului. Au fost evacuate persoanele din clădire şi s-a efectuat un control asupra acestora, dar şi în clădire.

24 martie 2016 - O alertă cu bombă privind un colet suspect a fost semnalată în Gara Centrală din Constanţa. Potrivit şefului Poliţiei Municipiului Constanţa, comisar şef Tudorel Dogaru, alarma a fost făcută prin Serviciul 112 de către personalul trenului de persoane 1581 sosit de la Bucureşti, la ora 9.30. Şeful Poliţiei Municipale a mai afirmat că în timpul verificărilor făcute în incinta gării au mai fost descoperite alte trei genţi cu haine. Alerta, care s-a dovedit falsă, s-a încheiat la scurt timp după ce pirotehniştii au descoperit că bagajul abandonat într-un tren era plin cu haine.

CITEȘTE ȘI: Alertă cu bombă într-o clădire de birouri din Nordul Capitalei, lângă un mall. Sute de oameni au fost evacuați de urgență

3 decembrie 2015 - O alarmă cu bombă declanşată la Şcoala generală nr. 4 din municipiul Hunedoara s-a dovedit a fi falsă, autorităţile reuşind să-l identifice pe copilul care a sunat la numărul de urgenţă 112. Acesta era un elev de 13 ani, care învăţa în clasa a V-a la şcoala generală la care a fost semnalat incidentul, a declarat inspectorul şcolar general adjunct prof. Marta Mate.

21 octombrie 2015 - Autorităţile constănţene, printre care poliţişti ai Serviciului Acţiuni Speciale, pirotehnişti, reprezentanţi ai SRI, au intrat în alertă, după ce un bărbat a anunţat la 112 că a amplasat o bombă la o fabrică de confecţii de la marginea municipiului Constanţa, unitatea fiind amplasată în apropierea unei benzinării. După ce la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de intervenţie care au evacuat personalul fabricii, din verificările efectuate a reieşit că alerta a fost falsă.

2 iulie 2014 - Câteva sute de persoane au fost evacuate, din Palatul de Justiţie din Suceava, în urma unei alarme cu bombă, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, Ionuţ Epureanu. Aproximativ 300 de persoane, angajaţi şi persoane aflate cu probleme judiciare la Judecătorie, Tribunal sau Curtea de Apel, toate având sediile în clădirea Palatului de Justiţie, situat pe principalul bulevard ce traversează municipiul, au fost evacuate în regim de urgenţă. După ce geniştii au efectuat cercetări şi nu s-a găsit niciun colect sau obiect suspect activitatea a revenit la normal. Alarma cu bombă s-a dat în urma unui apel anonim la 112 şi s-a dovedit a fi falsă.

10 aprilie 2014 - O alertă cu bombă a fost înregistrată la Palatul Parlamentului, alertă care în urma verificărilor s-a dovedit a fi falsă. În jurul orei 8,00 la Serviciul 112 a fost înregistrată o alarmă cu bombă. Imediat s-au declanşat procedurile standard şi au venit echipele speciale ale SRI, cu câini, pentru a verifica zona. După verificări s-a constatat că alarma a fost falsă", au precizat sursele citate. La ora verificărilor şi a declanşării alarmei preşedintele Camerei nu era în birou şi nici în Palatul Parlamentului.

10 ianuarie 2014 - Palatul de Justiţie din municipiul Arad a fost vizat de o alarmă cu bombă, declanşată după ce la numărul 112 s-a primit un telefon anonim, o voce bărbătească anunţând existenţa unui dispozitiv exploziv în incinta Tribunalului Arad. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Ovidiu Liber, a precizat că imediat s-a dat alarma, fiind declanşate procedurile standard pentru asemenea situaţii. Întreaga zonă din jurul Palatului de Justiţie, clădire în care funcţionează Tribunalul Arad, Judecătoria Arad, precum şi Parchetele de pe lângă cele două instanţe de judecată, a fost înconjurată de importante forţe de poliţie şi jandarmi iar circulaţia autovehiculelor fiind interzisă. Specialiştii din cadrul SRI au reuşit să îl identifice pe bărbatul care a dat alarma la telefonul 112, fiind vorba de o persoană cunoscută care mai avea la activ anunţarea mai multor alarme cu bombe care s-au dovedit a fi false. AGERPRES

×
Subiecte în articol: alerta cu bomba