x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Sistem de garantare a pachetelor turistice

Sistem de garantare a pachetelor turistice

de Cristian Anton    |    09 Noi 2017   •   18:12
Sistem de garantare a pachetelor turistice
Sursa foto: Choreograph/Getty Images/iStockphoto

Autorităţile române lucrează la crearea unui sistem de garantare a pachetelor de servicii turistice, ce va cuprinde un fond de repatriere, gestionat de către stat. Asta în condiţiile în care, de la 1 iulie 2018, România trebuie să transpună în legislaţia naţională Directiva europeană privind garantarea pachetelor de servicii turistice, a declarat Mircea Dobre, ministrul Turismului.

“Noi vom realiza un sistem de garantare. La ora actuală, suntem în discuţii cu instituţii ale statului şi undeva în termen de maxim o săptămână vom veni cu un sistem de garantare, gestionat de statul român. Ceea ce este mai important, în acel sistem de garantare, este un fond de repatriere. Dacă, de exemplu, se va întâmpla ca în cazul Omnia, unde au fost 244 de cetăţeni români care se aflau undeva prin Asia, atunci trebuia să plătim biletele de avion pentru a-i aduce în ţară. La ora actuală, statul român nu are acest sistem de garantare să poată realiza plăţi pentru a aduce aceşti cetăţeni”, a susţinut Mircea Dobre. 
 

Sistem de centralizare

Pe de altă parte, activitatea de turism din România va fi centralizată prin intermediul unui sistem informatic, a spus Mircea Dobre. „Softul pe care trebuie să-l facă STS va trebui să fie implementat în cursul anului 2018. Este sistemul informatic de evidenţă a activităţii de turism din România. Este un sistem care ne va ajuta foarte clar să avem o statistică reală în ceea ce priveşte circulaţia turiştilor în România, atât intern, cât şi extern”, a precizat Dobre. “Acest sistem ne ajută foarte mult să ştim cum vom face investiţiile conform Masterplanului de investiţii în turism aprobat în vara acestui an. Noi nu ştim la ora actuală o circulaţie reală destinaţiei turiştilor şi intern, şi extern” a spus ministrul.

Explicaţie foto

Autorităţile române îi protejează pe turişti la presiunea forurilor europene

 

 

 

×
Subiecte în articol: pachete turistice