x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Târgul de Carte Gaudeamus Radio România Ediție specială online

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România Ediție specială online

de Magdalena Popa Buluc    |    25 Noi 2020   •   15:43
Târgul de Carte Gaudeamus Radio România  Ediție specială online

Ediția cu numărul 27 a Târgului de carte Gaudeamus Radio România, care a avut loc în perioada 16 – 22 noiembrie pe baza unui concept original, exclusiv online, s-a încheiat duminică, la capătul unui adevărat maraton de evenimente, concursuri și prezentări de noi apariții editoriale.

 

Președintele de onoare al ediției, care s-a aflat alături de publicul Gaudeamus prin intermediul unei intervenții în direct din New York, a fost scriitorul Norman Manea.

 

Organizat de Radio România, în parteneriat cu elefant.ro, evenimentul a oferit iubitorilor de carte din întreaga lume posibilitatea de a urmări peste 200 de evenimente, majoritatea găzduite de website-ul www.gaudeamus.ro și de a achiziționa, în condiții foarte avantajoase, cărți, jocuri și muzică de la peste 100 de edituri și distribuitori specializați. Standurile virtuale ale participanților au fost accesibile prin intemediul website-ului gaudeamus.ro, care, în acest interval a înregistrat peste 50.000 de vizitatori.

Proiectele tradiționale Gaudeamus Radio România s-au derulat la această ediție într-o formulă specială, adaptată momentului, care a permis însă menținerea conceptului și a obiectivelor originale. 

 

Astfel, Concursul Național de Lectură Mircea Nedelciu s-a derulat în perioada 5 – 20 noiembrie, pe bază de eseuri pe care concurenții le-au trimis către organizator și care au fost jurizate de către realizatorii de emisiuni Radio România din întreaga țară. În cadrul festivității de premiere care a avut loc online, vineri, 20 noiembrie, premiile oferite de editurile Casa Radio, Niculescu, Trei și Pandora M, au fost acordate astfel: locul  1 - Alexandra Botoș, Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” din Timșoara ● locul al doilea - Diana Găbureac, Colegiul Național „Al. Papiu Ilarian" din Târgu Mureş ● locul al treilea - Alexia Bîtînă, Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu" din Craiova ● mențiuni: Diana Ioana Mirea, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân" din Constanţa și Alexandra Ciocan, Colegiul Național „Mihai Eminescu" din Bucureşti. 

 

Votul Publicului, derulat în premieră prin intermediul paginii Facebook Radio România Gaudeamus, în perioada 18 – 22 noiembrie, pe baza propunerilor participanților, a desemnat drept Cea mai râvnită carte a Târgului, volumul „Iartă-mă că te-am iubit” de Ela E.H., publicat de Editura Creator. 

 

Concursul „Vreau o școală ideală”, inițiat cu prilejul acestei ediții a târgului, va continua și pe parcursul acestei săptămâni, până duminică, 29 noiembrie. Cinci reportaje, realizate de jurnaliști de la Radio România Antena Satelor, Radio România Cultural, Radio România Brașov FM, Radio România București FM și Radio România Actualități, care aduc în atenția publică numeroasele provocări cărora elevii și dascălii trebuie să le facă față în această perioadă, concurează pe www.gaudeamus.ro și pe pagina de Facebook Gaudeamus Radio România. Cele trei premii puse în joc sunt: 

  • Marele Premiu, acordat de Radio România prin votul posturilor, care constă în suma de 10.000 lei, provenită din taxa de participare la această ediție online a evenimentului; 
  • Premiul Participanților, care va fi decernat pe baza votului reprezentanților companiilor care au participat la această ediție și care constă în cărți și produse educaționale oferite de către participanți;  - Premiul Publicului, decernat pe baza votului care se derulează pe pagina Facebook Radio

România Gaudeamus în perioada 24 – 29 noiembrie; acesta constă în suma de 1.000 lei, oferită de compania Maurer Imobiliare Cluj S.R.L.

Reportajele pot fi vizionate aici: http://www.gaudeamus.ro/index.htm  

 

 

×