x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Contemporan cu pandemia: o capsulă a timpului lansată de Teatrul Nottara, la împlinirea a 75 de ani

Contemporan cu pandemia: o capsulă a timpului lansată de Teatrul Nottara, la împlinirea a 75 de ani

de Magdalena Popa Buluc    |    27 Dec 2021   •   16:43
Contemporan cu pandemia: o capsulă a timpului lansată de Teatrul Nottara, la împlinirea a 75 de ani

Anul 2021 marchează împlinirea a 75 de ani de la înființarea Teatrului Nottara. Inaugurat în 1946, sub denumirea de Teatrul Odeon, ca o companie particulară, în clădirea construită de inginerul Liviu Ciulley, devine, după Naționalizarea din 1948, Teatrul Armatei. Din 1960, primește, drept patronimic, numele marelui actor Constantin I. Nottara. Un teatru cu o istorie bogată, din care nu au lipsit provocările. Supraviețuirea în pandemie este una dintre ele.

Dacă într-un context obișnuit, cei 75 de ani ar fi fost celebrați printr-o serie de evenimente speciale, de această dată, Teatrul Nottara a ținut să marcheze cele trei sferturi de veac printr-o capsulă a timpului care să imortalizeze ce a însemnat pentru un actor să fie „Contemporan cu pandemia”.

Într-un clip video, care poate fi urmărit pe pagina de Facebook a instituției, actorii din trupa teatrului povestesc despre provocările, frustrările, fricile, dar și lucrurile bune pe care le-au experimentat în timpul pandemiei.

Într-o etapă viitoare a proiectului, Teatrul Nottara va invita liceeni să scrie despre ce a însemnat pentru un adolescent să fie contemporan cu pandemia, iar eseurile vor fi publicate într-un ziar. Publicația va fi, de asemenea, inclusă în capsula timpului care ar trebui să fie (re)deschisă în anul 2096, adică peste încă 75 de ani, când Teatrul Nottara va împlini 150 de ani.

Pentru ca imaginile pregătite pentru posteritate să poată fi urmărite la deschiderea capsulei, acestea vor fi transferate periodic pe alt suport de stocare, pe măsură ce vor deveni depășite cele existente.

 

×
Subiecte în articol: teatrul odeon teatrul nottara