x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Lucrare în primă audiție absolută, la Filarmonica Sibiu

Lucrare în primă audiție absolută, la Filarmonica Sibiu

de Magdalena Popa Buluc    |    28 Ian 2021   •   16:14
Lucrare în primă audiție absolută, la Filarmonica Sibiu

”Concertul pentru vioară, violoncel şi orchestră” de Laura Ana Mânzat va fi prezentat joi 28 ianuarie 2021 în primă audiție absolută la Sibiu, sub conducerea dirijorului Cosmin Morariu.

Alături de Orchestra Filarmonicii Sibiu vor evolua soliştii Raluca Stratulat şi Valentin Dimitrie Simion.

Unicitatea evenimentului va fi marcată și prin prezența în sală a compozitoarei Laura Ana Mânzat. „Concertul pentru vioară, violoncel şi orchestră, datează din anul 2020 și este imaginat ca un joc între timbrele sonore ale grupelor de instrumente din orchestră, cărora li se adaugă un duo solistic, vioara şi violoncelul. Aceştia vor domina spaţiul sonor, dialogând în permanenţă, într-o evoluţie constantă, de la melodica simplă până la virtuozitate” a declarat compozitoarea.

Laura Mânzat a studiat compoziția  la Academia de Muzică “George Enescu” din Iaşi la clasa profesor Vasile Spătărelu şi la Universitatea Națională de Muzică din Bucureşti, la clasa profesorului Ulpiu Vlad. A obținut mai multe premii de compoziție pe parcursul facultății și în anii următori și a compus numeroase lucrări camerale, vocale, pentru orchestră, două concerte, două opere - “Rămas bun, Albatros!” și “Menestrelul".

În programul serii mai sunt incluse Concertul RV 544 în Fa major Il Proteo o sia il mondo al rovescio pentru vioară, violoncel și orchestră de coarde de Antonio Vivaldi şi compoziția Metamorfoze  de Richard Strauss.

Biletele pentru acest concert sunt puse în vânzare online, pe platforma iabilet.ro, și la Casa de bilete a Sălii Thalia. Prețul unui bilet este de 40 și 30 de lei. Informații suplimentare se pot obține la telefon: 0735566486.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

asCULTă :

1. Laura Ana Mânzat - Concertul pentru vioară, violoncel și orchestră 

2. Antonio Vivaldi - Concertul în Fa major pentru vioară, violoncel și orchestră de coarde "Il Proteo o sia il mondo al rovescio", RV 544

3. Richard Strauss - Metamorphosen pentru orchestră de coarde

---

Următorul concert este programat joi, 4 februarie 2021. Orchestra Filarmonicii va urca pe scenă alături de dirijorul Radu Postăvaru și pianistul Csíky Boldizsár.

×