x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Câteva sute de oameni i-au adus un ultim omagiu actorului Marin Moraru, la TNB

Câteva sute de oameni i-au adus un ultim omagiu actorului Marin Moraru, la TNB

24 Aug 2016   •   14:56
Câteva sute de oameni i-au adus un ultim omagiu actorului Marin Moraru, la TNB
Sursa foto: DIANA OROS

Câteva sute de persoane i-au adus un ultim omagiu, miercuri, regretatului actor Marin Moraru, sicriul cu trupul neînsufleţit al acestuia fiind depus în foaierul Sălii Mari de la Teatrul Naţional din Bucureşti.

Citeşte şi Ce boală l-a răpus pe Marin Moraru


Printre aceştia s-au numărat actorii Ion Caramitru, Marcel Iureş, Horaţiu Mălăele, George Mihăiţă, Florin Zamfirescu, Ileana Stana Ionescu, Adrian Titieni, Alexandru Bindea, Mitică Popescu, Eugen Cristea, Catrinel Dumitrescu, George Mihăiţă, Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, rectorul UNATC Nicolae Mandea, cântăreţii Silvia Dumitrescu şi Adrian Daminescu, prezentatorul Octavian Ursulescu, George Stanca, dar şi Gabi Dinică, soţia celui mai bun prieten al lui Marin Moraru, Gheorghe Dinică.

Citeşte şi Zeci de admiratori i-au adus un ultim omagiu lui Marin Moraru, la Biserica Sf. Gheorghe Nou

CLICK PE POZĂ, PENTRU GALERIE FOTO


"Parcă nu putem vorbi la trecut de Marin Moraru. Spuneam colegilor mei că este un om care parcă nu a avut duşmani. A avut numai prieteni, iar în teatru numai admiratori. Nu poţi ţine pasul cu un actor care pe scenă cucerea tot. (...) A fost un spirit nemulţumit, jucăuş, gata de glume, urmărind lumea cu o atenţie cu totul remarcabilă. (...) Pentru mine, Marin Moraru a fost mai mult decât un prieten. (...) Să ne amintim de Marin Moraru aşa cum l-am văzut în marile spectacole - un mare artist, o mare creaţie a naturii, un om care s-a format, aş spune, autodidact, prin observaţia vieţii. Marin să ai drum uşor şi amintirea neştearsă", a spus Ion Caramitru.

Consilierul prezidenţial Sergiu Nistor a prezentat mesajul Preşedinţiei la moartea actorului. "A plecat dintre noi un om dedicat vocaţiei sale, actoria. (...) Marin Moraru a câştigat admiraţia colegilor lui de breaslă şi a tinerilor pe care i-a îndrumat în profesia de actor şi a încântat de fiecare dată publicul prin interpretări memorabile. Prin francheţea şi prin modestia sa, ca om şi actor, prin naturaleţea şi bucuria de a găsi în interpretările sale omul, Marin Moraru ne-a dăruit în anii grei ai cenzurii căldura şi speranţa libertăţii. (...) Fie ca moştenirea sa artistică să fie continuată de generaţiile de discipoli pe care le-a crescut cu profesionalism şi modestie, amintirea lui să fie inspiratoare pentru cei din jur", se arată în mesajul Preşedinţiei.

"Este o zi tristă pentru noi toţi românii. Ieri am fost la înmormântarea lui Adrian Enescu, un mare compozitor şi muzician, iar astăzi sunt aici, la marele actor Marin Moraru, cel care ne-a încântat cu cariera sa artistică şi ne-a descreţit frunţile de-a lungul anilor. Se pare că se duc marile valorile şi rămâne un gol imens în urma lor", a declarat Silvia Dumitrescu.

"Marinuş a fost nu numai actorul meu preferat. (...) Să vedem ce o să urmeze. (...) Moraru era un prieten extraordinar. A fost un om care a ştiut să ne facă să râdem pe toţi, de asta îl iubim aşa de mult. Acum ne-a făcut să plângem foarte serios", a declarat Adrian Daminescu.

Printre cei care au trimis coroane de flori s-au numărat preşedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloş, actriţa Dorina Lazăr, Uniunea Cineaştilor din România, Primăria Municipiului Bucureşti.

Marin Moraru va fi înmormântat la Cimitirul Bellu, pe Aleea Actorilor, cu onoruri militare.

Actorul a murit duminică, la vârsta de 79 de ani.

Sursa: AGERPRES

 

×
Subiecte în articol: marin moraru deces inmormăntare TNB omagiu