x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Spectacolul Nora de H. Ibsen într-o nouă distribuție, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj!

Spectacolul Nora de H. Ibsen într-o nouă distribuție, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj!

de Magdalena Popa Buluc    |    06 Oct 2020   •   09:00
Spectacolul Nora de H. Ibsen într-o nouă distribuție, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj!

În luna octombrie, Teatrul Maghiar de Stat Cluj a pregătit un program cu surprize și spectacole mult așteptate. Astfel, două dintre producțiile sale cele mai iubite de public se vor juca într-o nouă distribuție. Spectacolul Nora de H. Ibsen, pus în scenă Botond Nagy (nominalizat la Premiile UNITER 2020 pentru Cea mai bună regie) îi va avea în distribuție, începând cu această stagiune, pe îndrăgiții actori Anikó Pethő și cu Balázs Bodolai, care vor interpreta rolurile celor doi protagoniști (Nora și Torvald).

Reprezentațiile sunt programate pe 4 și 19 octombrie, ora 20.00, la Sala Studio.

De asemenea, în spectacolul Scripcarul pe acoperiș de Sheldon Harnick, Jerry Bock și Joseph Stein, regia László Béres, spectatorii îi vor putea vedea pe cei mai noi membrii ai trupei Teatrului Maghiar de Stat Cluj, tinerii actori Eszter Román, Tamás Kiss și Zsolt Gedő. În cadrul spectacolului este invitată și actrița Edina Fodor, care va interpreta o femei evreică.

Reprezentațiile sunt programate pe 16, 25 și 30 octombrie, ora 19.00, la Sala Mare.

Pe lângă aceste două producții, în luna octombrie se vor juca și spectacolele Porno – Povestea soției mele de András Visky, regia Árpád Árkosi (programat pe 9, 15 și 26 octombrie, ora 20.00, la Sala Studio); Caravaggio Terminal de András Visky, regia Robert Woodruff (programat pe 24 octombrie, ora 20.00, la Sala Studio); Iona de Marin Sorescu, regia Gábor Tompa (programat pe 28 și 29 octombrie, ora 20.00, la Sala Studio) și POOL (no water) de Mark Ravenhill, un proiect de: Radu Nica, Andu Dumitrescu, Vlaicu Golcea și Buzási András, Kali Andrea, Marosán Csaba, Ötvös Kinga, Varga Csilla (programat pe 31 octombrie și difuzat online pe site-ul eventim.ro).

 

*Toate spectacolele Teatrului Maghiar de Stat Cluj beneficiază de supratitrare în limba română, cu excepția producției Iona de Marin Sorescu, care se joacă în limba română și are supratitrare în limba maghiară.

 

 

×