x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Fasole cu dero, combinația câștigătoare

Fasole cu dero, combinația câștigătoare

de Adrian Cercelescu    |    15 Apr 2015   •   13:03

Ce norocu' Fiscului la prima loterie a bonurilor, să se extragă din mașinăria aia echivalentul a doo sute de parizer. Pregătiți-vă de povești cu câștigători: "Cum ați avut inspirația să cumpărați de 6 lei?". "M-a ajutat mult faptul că sunt profesor și am un salariu de mizerie". Să vedeți pe câți o să inspire chestia asta, de-o să plece de la butic cu berea la doi litri sub braț și chitanța fiscală în dinți. Și țineți cont că acum s-ar putea să se lase cu câștiguri mari, pentru că sunt norocoase numai alea din 7 februarie. Păi, câți îți dădeau bon în februarie, înainte să se dezlănțuie ANAF-ul asupra evaziunii de dugheană?

Mi-a plăcut entuziasmul economico-fantastic dintr-o declarație post extragere: cică loteria asta o să ne transforme în 20 de milioane de agenți fiscali. Gândul ți-o ia razna spre o Românie repopulată brusc de suedezi, care iubesc Fiscul cu fanatismul unui rapidist născut în zi de meci la poalele Giuleștiului.

Sigur, nici dacă ar fi căzut o sumă impresionantă pentru vremurile astea, care să bată spre suta de lei, n-ar fi fost chiar rău. Acum există posibilitatea infimă dar reală ca, în sfârșit, statul să facă ceva pentru tine cu banii pe care ți i-a luat. Și să nu uităm că asta e țara în care păcatul păcănelelor și mania pariurilor toacă juma de miliard de euro pe an. Vine ziua când va exploda Facebook-ul: "A dat lovitura jucând o combinație de fasole cu dero!"

×