x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Incompetența nu ucide?

Incompetența nu ucide?

de Oana Stancu Zamfir    |    19 Apr 2016   •   06:41
Incompetența nu ucide?

Corupția ucide! A fost sloganul care a reușit, într-o democrație firavă și bolnavă, să dărâme un guvern. Că a fost bine sau rău, timpul va lămuri. Succesul pare să fi îmbătat însă pentru mult prea multă vreme de atunci încoace conștiințele. Au murit bebeluși, nici astăzi nu există explicații pentru pierderea vieții lor. Au apărut apoi documentele care arată că mult incriminata E-coli nu exista în trupul plăpând. Tăcere! Nicio explicație oficială. Așa cum nicio sancțiune nu a existat pentru ministrul care era la un pas să omoare o mică fabricuță românească și locurile de muncă ale unor oameni nevinovați.

De la acest caz răsunător, care ar fi trebuit să genereze un la fel de puternic "Incompetența ucide!", tot curg probele despre lipsa de pregătire sau chiar despre corupția actualului Cabinet. Efect? Zero!

Un ministru a ajuns în fruntea statului direct de la firma lu' mămica și tăticu, firmă cu pierderi, nu cu vreun succes notabil. Altul e dovedit de judecători că a fabricat acte false. Alții aruncă în aer legea salarizării!

Ca atare nu-mi rămâne decât să bag de seamă că, printre exigențele noastre în legătură cu cei care ne conduc, competența nu se numără.

Despre asta vor vorbi cel mai bine proximele alegeri. Marian Munteanu afirmă cu seninătate că n-a fost în stare să facă o afacere să meargă în viața sa. Și te întrebi dacă un om care n-a condus nimic, poate conduce o primărie chiar și de comună. Gabriela Firea a condus mai multe entități economice, dar i se reproșează că e gospodină. O face, ce-i drept, o doamnă căreia nu i-aș încredința nici omleta mea de dimineață. Chiar și așa, disprețul față de o femeie care ține o casă de oameni normali, cu copii și treburi domestice, ar putea să-și găsească mulți adepți. Trecutul a dovedit că electoratul apreciază și validează prin vot și hoția și golănia...

De aceea, ca de fiecare dată, și aceste alegeri vor fi o foarte bună oglindă a noastră: oare ne-am mai maturizat ca electorat? Oare am mai căpătat experiență? Oare dacă tot se ocupă doamna Kovesi atât de bine de corupție, am putea să fim și noi puțin mai atenți la incompetență?

 

 

 

×