x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Politicienii mari contează pe mințile mici

Politicienii mari contează pe mințile mici

de Ionuț Bălan    |    03 Iul 2017   •   08:10
Politicienii mari contează pe mințile mici

Hitler, deși a pierdut cel de-al Doilea Război Mondial, dacă ne uităm în jur, se observă că, de fapt, l-a câștigat.

El s-a ghidat după dictonul latin divide et impera pentru a determina serviciile secrete germane să se suspecteze reciproc și a apelat la prozelitismul sectar în scopul formatării educaționale a poporului său.

Mai grav este că aceste elemente sunt prezente acum nu doar în viața socială a Europei, ci a întregii lumi. Trăim în plină epocă de îndobitocire a populației, ca urmare a subminării elementului educațional, dar și a capacității de reacție, prin intermediul unor organizații sociale, ce polarizează interese divergente cu scopul de a consuma energia societății în false bătălii.

Și, din păcate, cei care ar trebui să-i apere pe cetățeni sunt ei înșiși angajați în aceste lupte.
Pentru a vă da seama că fondul descris este asemănător până la confuzie și cum poate fi folosită lipsa de educație e suficient să studiați istoria celui de-al Treilea Reich. Veți vedea cât de simplu creează premisele pentru manipulare educația precară.

Sunt tentat să închei articolul cu “Heil Hitler!” ca să-l termin cât mai emoțional, după cum recomandă specialiștii în marketing. Nu e nevoie însă să spun eu asta fiindcă führerul trăiește mai departe prin modul în care funcționează cei ce l-au învins.

Aceia care au uitat de ce au făcut-o, fiindcă, de fapt, fie le place, fie le folosește comportamentul discreționar pe care și l-au însușit de la Adolf Hitler.

Și sigur că discreționarismul se impune mai ușor dacă se apelează la pârghii globaliste. Fostul președinte ceh Václav Klaus susţinea că "elitele politice au ştiut întotdeauna că trecerea în procesul decizional de la nivel naţional la nivel supranaţional slăbeşte mecanismele democratice tradiţionale, iar acest lucru creşte puterea lor într-un mod radical”.

 

 

 

×