x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Mușchiul fuduliei burlene s-a încordat din nou

Punctul pe Ei. Mușchiul fuduliei burlene s-a încordat din nou

de Dan Dumitrescu    |    23 Sep 2014   •   11:55

Mircea Sandu le-a umflat din nou ficatul îndârjiților care-l contestă cu încăpățânare bovină. Înscrierea Bucureștilor pe lista orașelor care vor găzdui Euro 2020 i-a stârnit glandă pe înjugații patimilor mărunte. Înjugați care nu vor să recunoască, sub nicio formă, contribuția decisivă a lui Mircea Sandu în această reușită.

Mușchiul fuduliei burlene s-a încordat peste măsură la aflarea veștii. Acest salivar al puterii și-a însușit fără nicio jenă succesul spunând că UEFA, prin decizia sa, nu a făcut decât să recunoască nemărginita încredere pe care șefii europeni ai fotbalului o au în noua conducere a FRF. De-ar fi vorba doar despre impostură, am putea spune că Burleanu are și calități. Că este un tip curajos, un tip care-și asumă riscul unor mari minciuni. Dar o asemenea ipoteză este departe de adevăr. Burleanu este doar un infantil care dă cep prostiei ori de câte ori deschide gura, fără nicio apăsare. Omul plutește într-un infantilism seducător. Și, deseori, amuzant.

Câteva ziceri pasagere, emanate prețios la ultima conferință de presă a politrucului necopt, m-au amuzat copios. Omul a anunțat că ”mâine începe PRODUCȚIA biletelor” pentru meciul cu Ungaria. Păi, dacă tipărirea este pentru Burleanu totuna cu producția, înseamnă că nici cei care confundă nașterea sa cu fătarea politică nu ar greși prea tare. Vorbind tot despre meciul cu Ungaria și despre victoria României în respectiva întâlnire, Burleanu a mai băgat o prețioasă emanație: Liderii galeiei mi-au dat soluția, să înscriem rapid. Minunată colaborarea dintre președintele FRF și liderii galeriei. Cazul mi se pare rezolvat și, în consecință, mă întreb ce-or mai căuta cele două echipe în teren și la ce bun or mai sta cei doi selecționeri pe bancă. Fiindcă Burleanu, de unul singur și bine sfătuit, este invincibil.

Victor Pițurcă reprezintă o altă mare problemă a zburleanului. A ajuns președintele FRF la concluzia că selecționerul nu se dă dus de la cârma echipei naționale. Iar negocierile cu arabii n-au fost de-adevăratelea. Ele ar fi reprezentat doar un test pus la cale de Pițurcă pentru a-și da seamă dacă este iubit de... iubiții lui conducători. Adică Burleanu se crede din nou un fel de Vica Blochina.

×