x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Simfonia nesimtitilor

Simfonia nesimtitilor

de Radu Tudor    |    14 Mai 2018   •   14:07
Simfonia nesimtitilor

Antena 3 face un demers cat se poate de necesar. Intreaba pe cei mai importanti lideri ai regimului Basescu ce opinie au despre faptul ca Justitia confirma si dovedeste acum savarsirea unor abuzuri in anchetele judiciare, dirijate politic.

Prima a fost Elena Udrea. Care ne spune (vomitos !) cum a plans ea cand a fost condamnat si arestat Adrian Nastase. Si cum a vazut ea biletele, a auzit comenzi, s-a uitat in ochii puternicilor regimului Basescu atunci cand isi trimiteau adversarii la inchisoare din comanda politica. Atunci a tacut sau a fost de acord. Acum vorbeste.

A urmat Augustin Zegrean, autorul multor orori, una dintre ele unica in istoria atentatelor la adresa democratiei : noaptea eratei dupa referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu. Era in vara lui 2012.

Juristul de autobaza, facut de Basescu presedinte CCR, ne spune cum a fost abuzat colegul sau Toni Grebla.

Pe Udrea si pe Zegrean, dar si pe multi alti co-autori ai unui regim monstruos, i-au lovit brusc amintirile. Si ne spun ei noua cat de rau era, ce mizerii se faceau, ce viciata era democratia in regimul Basescu.

E vomitos ce se intampla. Cand Antena 3 isi asuma curajos dezvaluiri majore in timpul regimului Basescu, acesti infecti au tacut. Ba mai mult, au participat la decizii in care Antena 3 era desemnata drept inamic al regimului. Memoria publica e relativ scurta. Daca ar fi sa ne reamintim amenintarile, dosarele si executiile la adresa Antena 3 si a oamenilor sai din timpul regimului Basescu, ne-ar trebui sute de pagini.

Cand spuneam atunci despre abuzuri, eram considerati nebuni, inamici, numai buni de calcat in picioare. Prin institutii care aveau cu totul alte atributii constitutionale decat acelea de a distruge, la comanda politica, libertatea de exprimare.

Demersul Antena 3 este unul perfect necesar. El scoate la suprafata caracterele infecte, executantii regimului mafiot, confesiunea pacatelor uriase impotriva democratiei. Iar ei, autorii crimei, sunt acum de acord cu noi ca s-au facut mari abuzuri. Noi cu cicatricile, cu sediile confiscate, cu toate pe care le-am trait in timpul odiosului regim Basescu. Ei, cu milioane de euro in conturi, cu detasarea si linistea nefireasca pentru ce au facut, cu tupeul inimaginabil de care dau dovada. Ei si stapanul lor total defect pentru democratie, Traian Basescu.

Simfonia nesimtitilor asteapta si alte marturii.

Ele constituie filele unui roman public a carui prima pagina a fost scrisa de fostul demnitar comunist Tudor Postelnicu prin faimoasa replica : “Onorata instanta, am fost un dobitoc!”.

×