x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Traian Băsescu şi-a ales succesorul!

Traian Băsescu şi-a ales succesorul!

de Serban Cionoff    |    26 Mai 2014   •   17:09

S-ar putea să fie doar o simplă coincidenţă dacă, tocmai acum, când toată lumea face şi desface socoteli şi alianţe după europarlamentarele de ieri - la care partidele care, într-un fel sau altul,îşi leagă numele  de Traian Băsescu au obţinut scoruri cu mult sub miză-, s-a anunţat că, în viitorul apropiat, preşedintele american, Barack Obama â, se va întâlni cu(încă) preşedintele României. Coincidenţă pe care cei “cu Traian Băsescu în suflet”(mulţi/puţini, câţi or mai fi rămas ?) nu vor rata prilejul să o speculeze în beneficiu de imagine. “Vedeţi- vor trâmbiţa analiştii de alcov al Demisului Naţional- că, tot pe Zeus al nostru îl iubeşte Marele Licurici?”

Aşa după cum, cu siguranţă, nu vor pierde ocazia să ne scoată ochii cu facerile şi dregerile Debusolatului Şef al Neamului la Consiliul European de mâine. Care consiliu îl va desemna pe noul preşedinte al Comisiei Europene, înaltă funcţie pentru care multe calcule îl dau ca favorit pe candidatul PPE-iştilor, partidul de suflet al lui Traian Băsescu şi al găştii sale.

Deşi nu fac parte din tagma  amatorilor de “scenarită” vreau, totuşi, vă atrag atenţia asupra unor evenimente între care nu cred că există doar un raport de succesiune, ci unul direct, de cauzalitate. Este vorba despre de diktatul lui Crin Antonescu, preşedintele mână moartă al PNL, ca europarlamentarii partidului să lase cu ochii în soare grupul ALDE, din care au făcut parte până acum şi se încoloneze în falangele PPE. Ce vă spune treaba asta? Nu vă aduce aminte despre tumba după care PD-ul (fost socialist) a devenit PPE-ist cu arme şi bagaje? Şi nu cumva există un  numitor comun al celor două întâmplări, Traian Băsescu pre numele său.

Aşa încât nu  cred că este doar un simplu joc de ipoteze să spunem că, mâine, la reuniunea greilor PPE-iştilor din UE, Traian Băsescu ar putea să îl recomande pe “Delfin”-ul său. Nimeni altul decât Crinul cel proaspăt euro-veştejit. Variantă plauzibilă de vreme ce, pe Traian Băsescu însuşi,  PPE-ul l-a susţinut şi, după referendumul din 2012, ni l-a impus, numai pentru că (le) era băiat de încredere. Vorba asta, “băiat de încredere” , venind , după cum bine se ştie, din “Noaptea furtunoasă” a lui Caragiale şi de la Chiriac “tejghetar, om de încredere al lui Dumitrache, sergent în gardă”.

Pentru că asta a fost Traian Băsescu pentru mai marii PPE! Un aplaudac zelos şi un executant fără crâcneală al tuturor ordinelor venite din capitale cu nume de rezonanţă comunitară.  Şi tocmai de aceea ni l-au impus strategii austerităţii deşi majoritatea covârşitoare a românilor l-au demis prin Referendum Naţional.

Drept pentru care, acum, când din motive ce ţin de regulile statului democratic, de drept, Traian Băsescu nu mai poate fi preşedinte al României, este şi firesc să se pună, în anumite cabinete,  problema succesorului, Care succesor nu poate să fie decât tot un băiat de încredere, aşa cum a fost şi servantul lor jurat şi obedient de până acum. Pentru că, în logica de putere a celor ce în ultimele două cincinale au făcut jocurile Uniunii Europene, nu a contat ca în anumite funcţii- cheie să fie oameni cu valoare profesională şi morală, ci, în primul rând, inşi cu valoare de întrebuinţare. Ceea ce, de fapt, a şi fost Traian Băsescu

Să o recunoaştem, Crin Antonescu are toate calităţile (negative!) pentru ca să preia ruşinoasa ştafetă a Guvernatorului cu căiţă PPE-istă! Are tupeul de a înjura, azi, ceea ce, mai ieri, ieri săruta, are talent de Hopa- Mitică, de traseist politicianist şi gena trădării. Să înţelegem, de aici, că pentru cei ce vor să fie în continuare corifeii  Uniunii Europene nu deranjează prea mult labilitatea de caracter a Delfinului? Şi că, în schimb, contează numai să fie un “băiat de încredere”, cu foaia de parcurs în buzunar şi cu ochelari de cal, pe  blândele noastre plaiuri mioritice? Tot un Traian Băsescu, dar cu altă pălărie…

În cazul ăsta să nu vă fie de mirare dacă, la alegerile  prezidenţiale din noiembrie, la ordinul lui Traian Băsescu, dreapta (cică “unită”!) îl va susţine pe Crin Antonescu! Pe care, papaşa Traian îl scoate  în lume şi îl va prezenta  mai marilor decizători. Om trăi şi om vedea…       


×