x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă VIDEO. Explozie solară uriaşă. Nimic, de o asemenea magnitudine, nu a mai fost înregistrat în ultimii ani

VIDEO. Explozie solară uriaşă. Nimic, de o asemenea magnitudine, nu a mai fost înregistrat în ultimii ani

11 Sep 2014   •   18:26
VIDEO. Explozie solară uriaşă. Nimic, de o asemenea magnitudine, nu a mai fost înregistrat în ultimii ani
Sursa foto: VIDEO. Explozie solară uriaşă. Nimic, de o asemenea magnitudine, nu a mai fost înregistrat în ultimii ani

O puternică furtună solară, rezultat a unei explozii solare de proporţii uriaşe, se îndreaptă spre Pământ unde va ajunge probabil vineri dimineaţă, însă unghiul de incidenţă al acesteia faţă de planetă va face să nu resimţim efecte deosebite, conform oamenilor de ştiinţă, informează Associated Press.

O furtună solară de o asemenea magnitudine nu a mai fost înregistrată în ultimii ani, conform lui Tom Berger, director al Space Weather Prediction Center din Boulder, Colorado. Această explozie solară abia poate fi încadrată în categoria de 'explozii extreme', pe scara oamenilor de ştiinţă, dar cum planeta este ferită de cele mai puternice efecte ale sale, explozia a fost catalogată drept 'potenţial puternică' pentru momentul în care va ajunge la Terra sub formă de furtună solară.

Cele mai noi calcule bazate pe datele culese de la sateliţi indică faptul că cea mai mare parte a particulelor puternic energizate aruncate în spaţiu de Soare va trece peste Pământ şi va afecta doar regiunile nordice, conform lui Berger. Astfel, este posibil să apară fluctuaţii în reţelele de energie electrică, dar nu vor exista căderi ale acestor reţele. De asemenea, este posibil să se înregistreze şi mici perturbări ale transmisiilor radio, dar nimic major, ne asigură experţii.

Mai multe amanunte pe www.3dots.ro




 

×
Subiecte în articol: eruptie solara explozie solara soare pamant