x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Duelul smart-ceasurilor: Samsung Galaxy Gear vs Sony Smartwatch 2

Duelul smart-ceasurilor: Samsung Galaxy Gear vs Sony Smartwatch 2

de Alexandru Radescu    |    09 Sep 2013   •   17:13
Duelul smart-ceasurilor: Samsung Galaxy Gear vs Sony Smartwatch 2

Chiar dacă şi această ediţie IFA este dominată de televizoare (4K, OLED, curbate etc.), alături de aceste electronice “gigant” stau cu tupeu şi multe alte produse, de la gadget-uri de buzunar la electrocasnice tot mai interconectate.

Fără îndoială, unul din duelurile mult aşteptate este acela al ceasurilor de mână inteligente: smartwatch. Mai ales că se anunţaseră deja producătorii şi standurile care le găduiau în halele de la Messe (complexul expoziţional din Berlin).

Aşadar, Galaxy Gear de la Samsung şi Smartwatch 2 de la Sony. Iată o prezentare a celor două gadget-uri, faţă în faţă, după un prim contact la standurile producătorilor asiatici.

Samsung a optat pentru un smartwatch cu ecran de formă rectangulară, carcasă de aluminiu, un design cu greu acceptat de partea feminină a potenţialului public.

Ecranul este de 1,6 inci (4cm) si pe acest display (AMOLED – 320×320 pixeli) vedem apelurile de pe mobil, dar si alte notificari (sms, mail). Jucaria se conecteaza la smartphone prin bluetooth, asa ca pentru a putea vorbi si la smartwatch trebuie să apropii încheietura de gură. Camera foto (1,9MP/720p) e montată pe partea superioară a curelei. Din punct de vedere hardware, procesor 800MHz si 512MB RAM, coreenii promiţând că bateria ţine 24 de ore, în stand-by.

Smartwatch 2 are aceeaşi diagonală ca la Galaxy Gear, rezoluţia este una inferioară: 220×176 (cu tehnologie LCD). Gadgetul Sony este mai solid construit decât ceasul Samsung: poate intra şi la apă, demonstraţie la faţa locului, prin intermediul unui bol cu apă (vezi şi foto din galerie).

Smartwatch 2 se activează prin NFC (îl apropii de smartphone), existând si conectivitate Bluetooth. Primeşti aceleasi notificări (via smartphone), care se vor evidenţia pe ecran: apeluri, sms, facebook, twitter. Spre deosebire de modelul Samsung, nu poţi efectua apeluri vocale şi nici nu are camera foto/video.

Şi într-un caz şi în celălalt, acţionarea pictogramelor de pe display nu e una facilă (doar 4cm), ne-am obişnuit deja cu ecrane de telefon mult mai mari.

Exista o serie de aplicaţii pre-instalate (intre care si pedometru), gadget-ul Samsung fiind mult mai echipat decât cel de la Sony. Niponii mai recuperează la baterie, promiţând o rezistenţă de câteva zile în stand-by.

Momentan, Galaxy Gear este compatibil doar cu smartphone-ul Galaxy Note 3 iar lansarea “la pachet” este pregatită pentru 25 septembrie. Gadgetul Sony este compatibil cu toate smartphone-urile cu Android (v.4.0).

Preţuri

Samsung Galaxy Gear va fi comercializat, cel puţin pe piaţa americană, la preţul de 300 dolari.

Sony Smartwatch 2 va avea un preţ estimativ de 200 euro.

IFA-Berlin este cea mai mare expoziţie mondială de electronice şi electrocasnice şi se desfăşoară în acest an în perioada 6-11 septembrie.


 


 


 


 


 

 

 

 

 

 

×