x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Alexia, 2 ani, cancer. Un trup atât de fragil pentru o boală atât de grea!

Alexia, 2 ani, cancer. Un trup atât de fragil pentru o boală atât de grea!

de Simona Lazar    |    10 Ian 2014   •   12:49
Alexia, 2 ani, cancer. Un trup atât de fragil pentru o boală atât de grea!
În vârstă de 2 ani şi 8 luni, Alexia are cancer la glanda suprarenală şi numai o intervenţie în Germania o poate salva

Sărbătorile de Iarnă Alexia le-a petrecut... între două etape de chimioterapie. A ieşit din tratament pe 30 decembrie, a reintrat pe 3 ianuarie. Va împlini 3 ani pe 30 mai, dar cunoaşte deja foarte bine ce înseamnă durerea. E obişnuită cu holurile şi saloanele aseptice ale spitalelor şi nu cunoaşte prea bine bucuria de a se juca liberă în compania celor de vârsta ei. Alexia Ştefana Aruxandei Jecalo este unul dintre acei copii ajunşi dintr-o dată sub semnul unei boli grave pe care numai medicii şi – cu siguranţă - solidaritatea semenilor o mai pot ajuta să ajungă să-şi trăiască viaţa în condiţii normale. În septembrie anul trecut a fost diagnosticată cu neroblastom nediferenţiat la glanda suprarenală stângă. Pe înţelesul oricui, puiul ăsta de om are o boală pentru care numai literele majuscule sunt menite: CANCER.

În zodia Cancerului

Până în vara anului trecut, în locuinţa din Botoşani a părinţilor ei, spectrul "Racului” (numele popular dat cancerului) nu se ivise. Apoi, au apărut primele semne. O stare de apatie, lipsa poftei de mâncare... semnele s-au înmulţit, au ridicat întrebări, iar răspunsul – ca o ghilotină ce cade – a fost dat, în sfârşit, de medici. Diagnosticul de cancer te doboară şi atunci când bolnavul este om matur. Dar când e un copil care abia a deschis ochii asupra frumuseţii (şi tristeţii) lumii?

Pentru părinţii Alexiei o mângâiere a fost asigurarea medicilor că, dacă va rezista la chimioterapie, ar putea fi posibilă într-o zi operaţia de extirpare a tumorii şi, mai important încă, stranplantul. Şi Alexia, mai mult decât s-ar fi aşteptat oricine, a luptat. Ca un sportiv în ring, într-o luptă fără număr fix de runde. Au trecut peste cinci etape de chimioterapie. A început-o pe cea de a şasea. Şi, dacă totate vor merge bine – şi pentru ea se roagă atâtea suflete să fie totul bine – pe 18 ianuarie va pleca, împreună cu părinţii, în Germania. ""Alexia a fost premiantă la ultimele analize... A primit rezultatele, care au fost atât de bune, încât doctorii i-au dat voie să plece acasă (înainte de Sărbători – n.n.) înainte de runda următoare de chimioterapie. Suntem toţi foarte încântaţi că îl va aştepta pe Moş Crăciun în sânul familiei, iar cadourile sperăm că nu vor mai fi injecţii, perfuzii sau citostatice. Alexia va fi doar un copil care se va bucura de copilărie”, scriau părinţii pe blogul creat anume pentru cazul ei atât de tragic. "Anul 2014 va fi un an provocator şi greu pentru Alexia şi familia ei, el începând cu ultima tură de chimioterapie. După asta, Alexia va pleca cu mama ei în Germania, în jurul datei de 18 ianuarie, pentru investigaţii, după care se va stabili tratamentul. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără anumite persoane. În primul rând familia, (...) care s-a mobilizat şi a dedicat mult din timpul şi energia lor pentru a face cunoscută povestea Alexiei, ea ajungând la mii de persoane. În al doilea rând, datorită prietenilor şi foştilor colegi ai mamei fetiţei, de la Colegiul Naţional A.T. Laurian, care au fost ca o mare familie pentru Alexia, fiind alături de ea, material dar şi spiritual. Şi nu în ultimul rând toate persoanele pe care nu le cunoaştem şi cărora poate nu vom reuşi să le mulţumim personal, dar care au ajutat, fiecare cât a putut, şi au contribuit la strângerea sumei necesare. Tuturor le suntem recunoscatori din suflet şi le dorim sănătate şi sperăm să nu treacă niciodată printr-o asemenea experienţă. Sperăm ca în Germania rezultatele să fie încurajatoare şi că veţi fi în continuare alături de Alexia, pentru că tratamentul va fi unul costisitor, pentru care nu avem încă banii necesari”, spune Ana-Maria Aruxandei, mama Alexiei.

Pentru donaţii

Cum puteţi ajuta? Cum puteţi dona din puţinul dumneavoastră pentru "multul” de care are nevoie Alexia pentru terapia ei? În cazul în care puteţi şi vreţi să contribuiţi cu o sumă de bani la cheltuielile medicale viitoare, o puteţi face direct, într-unul dintre conturile mamei Alexiei: Cont RON - Cod IBAN: RO71BTRL00701201B31485XX, deschis la BANCA TRANSILVANIA pe numele Aruxandei Ana Maria; Cont EURO - Cod IBAN: RO64BTRLEURCRT00B3148501, deschis la BANCA TRANSILVANIA, pe numele Aruxandei Ana Maria.

×