Jack Warner, fost vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), a afirmat miercuri că deţine documente care dovedesc implicarea forului mondial în alegerile legislative care au avut loc în 2010 în ţara sa, Trinidad-Tobago, relatează AFP.
''Am adunat o serie de documente care demonstrează o legătură între FIFA, finanţarea sa şi Congresul Naţional Unit (United National Congress - UPC)'', a afirmat Warner, într-un clip de cinci minute difuzat de canalul TV6.
''În aceste documente e vorba şi de cunoştinţa mea despre tranzacţiile internaţionale din cadrul FIFA, incluzându-l pe preşedintele Sepp Blatter, dar şi despre chestiuni în care este implicat prim-ministrul'', a mai spus fostul oficial, fără a oferi detalii.
''Actele, printre care se găsesc cecuri şi declaraţii coroborate, au fost încredinţate mai multor persoane de încredere'', a subliniat fostul oficial al FIFA, pus sub acuzare de justiţia americană pentru plăţi ilegale, corupţie, spălare de bani şi care figurează de miercuri pe lista celor mai căutate persoane de către Interpol.
Warner, fost preşedinte al Confederaţiei Americii de Nord, Centrale şi Caraibelor (CONCACAF), a afirmat că are motive pentru a se teme pentru viaţa sa.
''Am decis că nu voi mai păstra aceste secrete în folosul unor persoane care caută acum să distrugă această ţară (Trinidad-Tobago, n. red.), imaginea sa în străinătate şi destinul'', a afirmat Warner, care a subliniat că nu le va permite persoanelor în cauză să îl priveze de libertate.
La alegerile legislative din 2010, UPC, aflată în fruntea unei coaliţii, s-a impus cu o majoritate de 59,81% din sufragii, daţă de 39,50% cât a obţinut partidul prim-ministrului aflat la putere atunci, Patrick Manning.
Kamla Persad-Bissessar, liderul UPC, a fost desemnat prim-ministru al statului Trinidad-Tobago, post pe care îl ocupă şi în prezent.
Warner, ales deputat din partea UPC, a ocupat mai multe posturi ministeriale, înainte de a demisiona în 2013. Şi-a lansat apoi propria formaţiune politică de opoziţie, Partidul liberal independent.
''Nu se mai poate merge înapoi'', a conchis Warner, care este acuzat că ar fi primit zece milioane de dolari în schimbul a trei voturi în favoarea candidaturii Africii de Sud pentru organizarea Cupei Mondiale din 2010.