x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cupa Mondiala 2018: Rusia a mancat bataie de la Uruguay

Cupa Mondiala 2018: Rusia a mancat bataie de la Uruguay

25 Iun 2018   •   19:12
Cupa Mondiala 2018: Rusia a mancat bataie de la Uruguay

Selecţionata Uruguayului a câştigat Grupa A a Cupei Mondiale de fotbal 2018, după ce a învins echipa ţării gazdă, Rusia, cu scorul de 3-0 (2-0), luni, la Samara, dar ambele reprezentative vor evolua în optimile de finală.

 

Uruguayul a câştigat clar ''finala grupei'', prin golurile marcate de Luis Suarez (10), Denis Cerîşev (23, autogol), Edinson Cavani (90). Ambele echipe erau calificate în optimi înaintea meciului. Sud-americanii au deschis scorul în min. 10, prin Luis Suarez, din lovitură liberă, executată pe jos.

Gazdele şi-au creat o situaţie notabilă prin Dziuba (17), care a reluat peste poartă, după un corner. ''Celeştii'' şi-au dublat avantajul în min. 23, când şutul lui Laxalt a fost deviat de Cerîşev, iar Akinfeev nu a mai avut ce face.

Bentancur (28) a ratat singur cu portarul, iar apoi Zobnin a respins, după care ruşii au rămas în zece oameni, Smolnikov primind al doilea cartonaş galben în min. 36. Din acel moment jocul a fost la discreţia sud-americanilor, care nu au mai forţat decât pe finalul partidei.

În ultima jumătate de oră, oaspeţii au ratat prin Bentancur (59), şut blocat de Ignaşevici, apoi Cavani (69) a şutat pe lângă poartă. Rodriguez (82) a tras din afara careului, dar a respins de Akinfeev, care a fost salvator şi în min. 90, respingând din vinclu mingea expediată de acelaşi jucător. Caceres (84) a ratat reluarea cu capul din 6 metri la un corner, Cavani (86) a fost blocat de Ignaşevici, iar Akinfeev (87) a respins un corner bătut cu efect de De Arrascaeta.

Ultimul gol al echipei antrenate de Oscar Washington Tabarez a fost marcat de Cavani (90), care a reluat în plasă mingea respinsă de Akinfeev la lovitura de cap a lui Godin, după cornerul lui De Arrascaeta. Rusia a avut o singură şansă notabilă în repriza secundă, prin Dziuba (74), care a şutat pe lângă poartă din poziţie foarte bună.

Uruguayul termină grupă cu maximum de puncte şi fără a primi gol, iar în optimi va întâlni formaţia clasată pe locul secund în Grupa B. ''Celeştii'' au ajuns la şase meciuri consecutive fără gol primit, egalând recordul din perioada 1969-1970. Portarul Fernando Muslera a bifat selecţia cu numărul 100 la echipa naţională şi a devenit, cu 14 meciuri, fotbalistul uruguayan cu cele mai multe partide la Cupa Mondială.

Rusia va juca în optimi cu echipa care va câştiga Grupa B. Spania şi Portugalia sunt favorite să ocupe primele două locuri în Grupa B, dar şi Iranul are şanse de a se califica. AGERPRES

×