x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe BARBARIE! Pilotul iordanian, capturat de ISIS, ARS DE VIU! (VIDEO)

BARBARIE! Pilotul iordanian, capturat de ISIS, ARS DE VIU! (VIDEO)

03 Feb 2015   •   21:06
BARBARIE! Pilotul iordanian, capturat de ISIS, ARS DE VIU! (VIDEO)


Un clip video lansat de militantii jihadisti ai Statului Islamic in media sociala, inca neexpertizat de catre specialisti, reda executia barbara a pilotului iordanian, detinut ostatic de la inceputul anului de catre teroristi.

Clipul video, cu o durata de 22 de minute, produs si editat la standarde de maxim profesionalism, asociaza imagini ale pilotului iordanian, lt. Muath al-Kaseasbeh, intervievat, cu fata tumefiata, cu potentialele sale victime produse in urma atacurilor aeriene, scoase de sub daramaturile unor case.

Al-Kaseasbeh a fost capturat in Siria, pe 24 decembrie 2014, dupa ce avionul pe care il pilota a fost doborat de islamisti.

Imaginile din clipul video il arata inchis intr-o cusca cu bare metalice, imbracat in costumul condamnatilor la moarte – portocaliu – care pare imbibat cu o substanta inflamabila.

Apoi un militant al Statului Islamic, mascat, apropie o faclie aprinsa de pamant si dara de foc care se indreapta catre cusca in care era tinut pilotul iordanian, care este cuprins de flacari si ars de viu.
Postarile care trimit catre materialul video au fost localizate in regiunea Ar-Raqqah din Siria.

Televiziunea iordaniana a anuntat ca executia pilotului a avut loc in 3 ianuarie 2015.

Al-Kaseasbeh a fost in centrul unor tratative purtate intre ISIS si negociatori iordanieni, care vizau un schimb al pilotului cu Sajida al-Rishawi, o terorista aflata in inchisoare si condamnata la moarte pentru rolul avunt intr-o serie de atacuri teroriste ce au lovit Amman-ul in 2005.

Guvernul iordanian a promis ca va razbuna asasinarea pilotului militar de către grupul terorist Stat Islamic, intr-un anunt distribuit de televiziunea publica de la Amman.

"Sangele militarului-martir nu a curs in zadar; razbunarea va fi proportionala cu tragedia care i-a lovit pe iordanieni", a declarat generalul Mamduh Al-Amiri, purtatorul de cuvant al armatei iordaniene.

Ulterior, guvernul iordanian a anuntat ca in cursul zilei de miercuri o va executa pe islamista irakiană Sajida al-Rishawi, condamnată la moarte.

Cititi si:
■ Milioane de smartphone-uri, infectate de aplicatii distribuite prin Google Play Store. Vezi daca si telefonul tau este corupt (VIDEO)

■ UNA DIN DOUA persoane nascute dupa 1960 va avea CANCER. In viitor, rata CRESTE la DOI DIN TREI

■ IMAGINI ŞOCANTE! Avion de linie, cu 58 de pasageri la bord, FILMAT în timp ce SE PRĂBUŞEŞTE într-un râu (VIDEO)

■ Au folosit PLACA SPIRITELOR ca să contacteze câinele mort. Ce s-a întâmplat după e CUTREMURĂTOR!

■ ULUITOR! ROSWELL, VIDEO! Corpul unui EXTRATERESTRU, carat de militari americani

×