x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bulgaria: Cinci poliţişti de frontieră, inculpaţi într-un caz de trafic de imigranţi

Bulgaria: Cinci poliţişti de frontieră, inculpaţi într-un caz de trafic de imigranţi

09 Feb 2016   •   21:23
Bulgaria: Cinci poliţişti de frontieră, inculpaţi într-un caz de trafic de imigranţi

Cinci poliţişti bulgari de la frontiera cu Turcia au fost inculpaţi marţi pentru că, în schimbul unor sume de bani, au lăsat să prospere un trafic de imigranţi, a anunţat Parchetul bulgar, potrivit AFP.

Cei cinci poliţişti aflaţi la postul de frontieră Elhov (sud-est), dintre care trei ocupând funcţii de responsabilitate, au fost arestaţi luni. Unul dintre ei primise 5.000 de dolari (4.400 de euro) pentru că a lăsat să treacă un grup de 30 de imigranţi.

Inculpaţi pentru "apartenenţă la un grup criminal organizat", care funcţiona din iulie 2015, agenţii sunt acuzaţi că au primit bani pentru a opri de asemenea grupuri de imigranţi conduse de traficanţi concurenţi ai reţelei din care făceau ei parte.

"Rămâne de stabilit câte persoane au trecut frontiera prin această schemă de corupţie, mita primită şi modul în care aceasta era distribuită", a precizat Parchetul în comunicat.

La mijlocul lunii decembrie, 22 de poliţişti de frontieră, poziţionaţi în special la postul de graniţă bulgaro-turc Kapitan-Andréevo, au fost inculpaţi pentru că au lăsat vehicule să treacă fără control, în schimbul unor bani. Acest post de trecere a frontierei este considerat un punct nevralgic în traficul de mărfuri şi fiinţe umane din Turcia spre Europa.

Membră a Uniunii Europene, dar nu şi a spaţiului Schengen, Bulgaria este ocolită de principalul flux de imigranţi pe ruta Balcanilor spre Europa Occidentală, care trece prin Grecia, Macedonia şi Serbia.

Totuşi, circa 20.000 de imigranţi din Siria, Irak şi Afganistan au cerut anul trecut azil în Bulgaria, în timp ce alte câte mii care au traversat ţara clandestin pentru a nu fi obligaţi să rămână.AGERPRES

×