x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oficial rus: NATO nu ne va ataca, pentru că avem arma nucleară

Oficial rus: NATO nu ne va ataca, pentru că avem arma nucleară

28 Iun 2015   •   21:10
 Oficial rus: NATO nu ne va ataca, pentru că avem arma nucleară
Sursa foto: wikipedia.org

Singurul motiv pentru care NATO nu atacă Rusia este că această ţară dispune de arma nucleară, apreciază Aleksei Puşkov, preşedintele Comisiei de relaţii internaţionale din Duma de stat (Camera inferioară a Parlamentului rus).

Citește și Ucraina COMASEAZĂ TRUPE la graniţa cu Transnistria

"Singurul motiv pentru care NATO nu va ataca Rusia este că noi dispunem de arma nucleară. Iugoslavia, Irakul şi Libia nu o aveau la dispoziţie", a scris parlamentarul pe contul său de Twitter, citat de Sputnik și preluat de Antena 3.

Puşkov a făcut acest comentariu după ce fostul ambasador american în Rusia, Michael McFaul, a scris pe contul său de Twitter că "nu merită să se facă zgomot pe tema desfăşurării de (sisteme antiaeriene) S-400 la frontierele ruse. NATO nu va ataca niciodată Rusia".

"Rusia nu trebuie să se îngrijoreze pe tema armamentului defensiv mobilizat de NATO în apropiere de frontierele ruse, din moment ce Rusia ne spune că nu are planuri de a invada state NATO", a mai scris McFaul pe Twitter.

Anterior, autorităţile ruse au anunţat că sisteme de rachete sol-aer S-400 Triumf şi sisteme antiaeriene cu rază scurtă de acţiune Panţir-S vor fi desfăşurate în regiunea de nord-vest a Rusiei până la sfârşitul anului.

×