x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliţie: Donald Trump ar putea fi acuzat de incitare la violenţă

Poliţie: Donald Trump ar putea fi acuzat de incitare la violenţă

14 Mar 2016   •   22:16
Poliţie: Donald Trump ar putea fi acuzat de incitare la violenţă

Donald Trump ar putea fi acuzat de incitare la violenţă, după ce un susţinător al său i-a dat un pumn unui protestatar, în timpul unui miting electoral din Carolina de Nord, a anunţat Poliţia din comitatul unde s-a produs incidentul, Cumberland, citată de postul de televiziune WRAL.

În imagini filmate în cursul mitingului, se vede cum protestatarul, un bărbat de culoare, este escortat afară de la miting de bărbaţi în uniformă. În drum spre ieşire, bărbatul a făcut un gest obscen către public, iar un bărbat i-a dat un pumn în faţă.

Agresorul a fost pus sub acuzare, dar Donald Trump a declarat că verifică dacă îi poate plăti cheltuielile judiciare şi amenda.

A doua zi după incident, favoritul la învestitura republicană şi-a anulat un miting la Chicago, din cauză că susţinătorii săi s-au luat la bătaie cu protestatari.

Sâmbătă, forţele de ordine au folosit spray-uri iritante pentru a dispersa un grup de manifestanţi la o altă întâlnire a lui Trump cu alegătorii.

Numeroşi analişti, dar şi rivali ai controversatului om de afaceri l-au acuzat că discursurile sale, care incită la ură, au generat aceste situaţii.

Sursa: news.ro

×