x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SCANDAL DE PROPORŢII la Berlin. Ce au folosit militarii germani în loc de mitraliere, în timpul exerciţiului NATO din Norvegia (VIDEO)

SCANDAL DE PROPORŢII la Berlin. Ce au folosit militarii germani în loc de mitraliere, în timpul exerciţiului NATO din Norvegia (VIDEO)

20 Feb 2015   •   08:52
SCANDAL DE PROPORŢII la Berlin. Ce au folosit militarii germani în loc de mitraliere, în timpul exerciţiului NATO din Norvegia (VIDEO)

Televiziunea de stat ARD a intrat în posesia unui raport secret al armatei germane. Potrivit documentului, in timpul unui exercitiu NATO desfasurat acum cateva luni in Norvegia, militarii germani au utilizat cozi metalice de maturi, pe care le-au vopsit in negru si le-au pus pe vehicule blindate, acolo unde ar fi fost locul mitralierelor.

Informatia privind dotarea deficitara a contingentului german din cadrul fortei de interventie rapida a starnit un adevarat scandal in Germania. Mai grav, aceste lucruri se intampla chiar in divizia blindata cu care Berlinul contribuie la fortele de elita ale NATO, aparand tarile baltice de un posibil atac rusesc.

Raportul cu pricina a fost realizat dupa o inspectie la Batalionul 371 din cadrul diviziei 13 Panzergrenadier, unitatea de elita a armatei germane. Astfel, potrivit documentului dispozitivele de vedere pe timp de noapte Lucie nu functionau in 76% din cazuri, 41% din necesarul de revolvere P8 lipsea, la fel si 31% din mitralierele MG3. Iar in cazul vehiculelor blindate GTK Boxer (un fel de TAB-uri, foto jos), armamentul, care in mod normal ar trebui sa constea din mitraliere de calibrul 12,7 sau lansatoare de grenade, lipsea in proportie de 100%.

In plus, in raport se mentioneaza situatia din timpul unui exercitiu multinational desfasurat in Norvegia, in cursul caruia militarii germani au fost nevoiti sa ascunda faptul ca vehiculele lor blindate nu sunt echipate cu armament. Asa ca, pe post de mitraliere, soldatii au montat niste cozi de matura vopsite in negru.

Oficialii germani au susţinut că aplicaţiile nu includeau trageri la ţintă, deci nu ar fi fost nevoie de mitraliere.





Cele mai citite articole:
Cel mai MISTERIOS manuscris medieval a fost DECRIPTAT. "Textul este UNIC. Nu există scrieri similare!" (VIDEO)
ULUITOR! Ce au detectat, ÎN PREMIERĂ, cercetătorii NASA. "Are o energie mai mare decât cea emisă de un trilion de sori!" (VIDEO)
IMAGINI ŞOCANTE la Welsh Open! Cum a apărut un jucător musulman de snooker la meciul cu Ronnie O'Sullivan (VIDEO)
SECRETUL DIN CRIPTĂ! Ce au descoperit arheologii într-o CAPELĂ construită în 1520, pe vremea Dinastiei Tudorilor (VIDEO)
SPLENDOARE. A îngheţat Cascada Niagara! Vezi IMAGINI SENZAŢIONALE care-ţi taie răsuflarea (VIDEO)
DUMNEZEULE! O starleta de filme pentru adulti si-a omorat bebelusul prin infometare pentru ca...
"ESTE UN DAR DIN PARTEA ZEILOR!". Descoperiere FABULOASĂ făcută în apele Lacului Superior din America de Nord (VIDEO)
Noi DEZVĂLUIRI despre MOARTEA PRINŢESEI DIANA. Ce-i scria prinţul consort nepoatei sale, la cinci zile după cumplitul accident
Tară întreagă, în stare de ŞOC. Gestul inexplicabil făcut de această tânără superbă a cutremurat milioane de oameni

×