x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un partid politic islamist din Malaezia solicită posturilor de radio să nu mai difuzeze hitul global "Despacito"

Un partid politic islamist din Malaezia solicită posturilor de radio să nu mai difuzeze hitul global "Despacito"

19 Iul 2017   •   21:25
Un partid politic islamist din Malaezia solicită posturilor de radio să nu mai difuzeze hitul global "Despacito"

Organizaţia de femei a unui partid politic islamist din Malaezia a solicitat posturilor de radio să nu mai difuzeze hitul global "Despacito" din cauza referirilor sale sexuale, a informat miercuri presa locală citată de DPA. 

Solicitarea vine în contextul în care melodia artistului portorican Luis Fonsi şi a rapperului Daddy Yankee, al cărui nume înseamnă "încet" în limba spaniolă, este cel mai reprodus cântec din istorie pe platformele de streaming, potrivit datelor oferite de casa de discuri Universal. 

Atriza Umar, preşedinta pentru artă şi cultură a organizaţiei pentru femei Awan a partidului Amanah, susţine însă ca melodia ar trebui să dispară din repertoriul difuzat de posturile de radio. Motivul? Tinerii fredonează piesa fără a înţelege sensul cuvintelor, a declarat aceasta potrivit ediţiei online a publicaţiei Malay Mail. Cântecul este "obscen" şi "incompatibil cu cultura estică şi islamică", este de părere politiciana. 

Potrivit ediţiei online a publicaţiei Star, Atriza s-a declarat nemulţumită că responsibilii cu cenzura nu au eliminat anumite părţi "problematice" ale cântecului pentru a se potrivi standardelor locale - deşi erau obligaţi să facă acest lucru în calitatea lor de "gardieni ai moralităţii". 

Piesa originală şi "remix-ul" în care apare şi canadianul Justin Bieber au depăşit împreună 4,6 miliarde de reproduceri pe diferitele platforme de "streaming" în întreaga lume, a asigurat Universal într-un comunicat difuzat luni. Potrivit companiei, piesa a depăşit astfel precedentul record deţinut de "Sorry" al lui Bieber cu 4,38 miliarde de reproduceri. 

"Despacito", un "hit" care continuă să facă "ravagii" în discotecile din toată lumea, a devenit anul acesta primul cântec în limba spaniolă care a ajuns pe primul loc în topul Hot 100 Billboard din SUA, după "Macarena" al duetului spaniol Los del Río, din 1996.

AGERPRES

×