x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO. Cum devin puii, gazati dupa 35 de zile de viata, mancare in restaurantele KFC

VIDEO. Cum devin puii, gazati dupa 35 de zile de viata, mancare in restaurantele KFC

18 Mar 2015   •   18:27
VIDEO. Cum devin puii, gazati dupa 35 de zile de viata, mancare in restaurantele KFC

"The Billion Dollar Chicken Shop" ("Magazinul de pui de un miliard de dolari"), realizat de postul de televiziune BBC1, va prezenta in cursul acestei seri imagini in premiera de la una din fermele in care sunt crescuti o parte din cei 23 de milioane de pui necesari pentru consum in lanturile de restaurante fast-food KFC din Marea Britanie, care vand 400 de bucati de pui pe minut.

In ferma in care a permis echipei BBC sa filmeze, aproximativ 34.000 de pui traiesc intr-un spatiu inchis, unde lumina naturala intra prin doar cateva ferestre.
Aceste conditii sunt privite in mod diferit. Activistii pentru drepturile animalelor le considera crude, “pasarile fiind condamnate sa supravietuiasca in baraci cu putine ferestre, care duhnesc a amoniac”.
Ingrijitorii le vad ca fiind foarte bune, "doar cu apa si mancare" - fiind in opinia celor intervievati, o compensatie pentru viata scurta de care au parte pasarile.

Fiecare pui este taiat in noua bucati, care, dupa sortare sunt transportate intr-un depozit de unde urmeaza sa fie redistribuiti in plan national.
Reprezentantii KFC au afirmat ca toti furnizorii de carne cu care colaboreaza indeplinesc standardele cerute atat de Uniunea Europeana, cat si cele impuse de Marea Britanie.

Un purtator de cuvant al BBC a declarat pentru Daily Mail ca documentarul produs de postul de televiziune pe care il reprezinta incearca sa prezinte o imagine impartiala asupra KFC, fiind pentru prima data cand compania americana de fast-food permite filmarea in locatii ce au legatura cu procesul de productie.



×