x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Un fost judecător CCR explică ce poate face de fapt Guvernul în cazul OUG 13

Un fost judecător CCR explică ce poate face de fapt Guvernul în cazul OUG 13

05 Feb 2017   •   07:42
Un fost judecător CCR explică ce poate face de fapt Guvernul în cazul OUG 13
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat sâmbătă, la Palatul Victoria, că duminică va fi o şedinţă de guvern pentru abrogarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea Codurilor penale.

Fostul judecător CCR Tudorel Toader susţine că OUG poate fi abrogată. Totul trebuie făcut în perioada cuprinsă între publicarea în Monitorul oficial şi data prevăzută pentru intrarea în vigoare.

 

”Potrivit art. I pct.(4) alin.(11) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 61 din 3 iunie 2009 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 390 din 9 iunie 2009, „În situaţii temeinic justificate, prin excepţie de la prevederile alin. (1), actele normative de importanţă şi complexitate deosebită pot fi modificate, completate sau, după caz, abrogate de autoritatea emitentă şi în perioada cuprinsă între data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi data prevăzută pentru intrarea lor în vigoare, cu condiţia ca intervenţiile propuse să intre în vigoare la aceeaşi dată cu actul normativ supus evenimentului legislativ.", a scris Tudorel Toader într-o postare pe Facebook.

×