Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, marţi, că a fost depăşit termenul pe care Guvernul îl avea la dispoziţie, conform legii, pentru a deschide procedura preluării în administrare a Parcului Natural Văcăreşti.
"Împreună cu domnul primar al sectorului 4, Daniel Băluţă, am avut mai multe întâlniri şi ne-am arătat disponibilitatea asocierii cu un ONG foarte activ în acest domeniu, Asociaţia Parcul Văcăreşti, pentru ca împreună, în această asociere, să preluăm administrarea Parcului Natural Văcăreşti. Nu e suficient ca Guvernul să declare această zonă ca fiind protejată. Ea trebuie să fie luată în custodie, trebuie să fie administrată. S-a depăşit deja termenul pe care 'Guvernul zero' îl avea conform legii, la dispoziţie, pentru a deschide procedura preluării în administrare a Parcului Natural Văcăreşti. A expirat timpul. Care e contribuţia acestui Guvern pentru obiectivul Parcul Natural Văcăreşti? Zero", a spus Gabriela Firea, prezentă la evenimentul "Parcul Natural Văcăreşti are nevoie de o administrare eficientă".
Ea a adăugat că este nevoie de investiţii în infrastructură pentru amenajarea zonei şi redarea ei circuitului turistic.
"Orice capitală europeană dacă ar deţine o astfel de valoare, o deltă urbană, ar investi şi ar da-o în circuitul turistic, în circuitul public, pentru că investiţia nu reprezintă bani pierduţi, investiţia se va întoarce înzecit, poate însutit", a apreciat ea.
Primarul sectorului 4, Daniel Băluţă, a declarat, la rândul lui, că îşi doreşte ca parcul să intre în administrarea Primăriei Capitalei.
"La fiecare campanie electorală (...), a fost o întrecere din partea tuturor autorităţilor statului să vină să igienizeze în primul rând această zonă: Din nefericire, aceste acţiuni s-au limitat exclusiv la momentul, la poza pe care de fiecare dată am făcut-o în acest obiectiv. Împreună cu Primăria Capitalei, împreună cu doamna primar, dorim să facem cu totul altceva şi sunt convins că, în aceşti patru ani, această locaţie va arăta cu totul şi cu totul altfel", a arătat el.
Pe de altă parte, primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, a menţionat că îşi doreşte ca şi Lacul morii să devină un punct de atracţie pentru bucureşteni.
"De ani de zile, de când a fost gândit, construit acest lac, nimeni nu a luat în calcul ca acea zonă să devină o zonă de agrement pentru bucureşteni. Repet: este cel mai mare lac al Bucureştiului, cu un potenţial enorm, având în vedere că avem o zonă de promenadă de peste patru kilometri, cu o peninsulă de patru hectare. Imaginaţi-vă ce se poate construi în acea zonă. Este adevărat, în ultima perioadă, cei care administrează acest lac, respectiv Apele Române, au început să îşi prezinte deschiderea faţă de solicitările venite din partea Primăriei sectorului 6 cu privire la preluarea în administrare a acestui lac şi a zonei de promenadă. Din discuţiile pe care le-am avut cu doamna primar general, vom dezvolta în parteneriat un proiect, să facem reconversia acelei zone, să devină poate cel mai important punct de atracţie pentru bucureşteni", a precizat primarul. AGERPRES