x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Licitaţie pentru 400 de autobuze noi, în Capitală

Licitaţie pentru 400 de autobuze noi, în Capitală

de Monica Cosac    |    14 Iun 2017   •   08:46
Licitaţie pentru 400 de autobuze noi, în Capitală

În câteva zile va fi lansată pe SEAP licitația privind achiziția a 400 de autobuze, 100 de tramvaie și 100 de troleibuze pentru transportul public din Bucureşti, a anunţat ieri primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. “În câteva zile vom fi în măsură să urcăm pe SEAP licitaţia pentru achiziţia a 400 de autobuze noi, Euro 6, 100 de tramvaie şi 100 de troleibuze. S-a lucrat aproape un an de zile la indicatorii tehnico-economici, la caietul de sarcini” a spus Firea, exprimându-şi speranţa că, astfel, îi va determina pe bucureşteni să renunţe la autovehiculul personal şi să folosească transportul public în comun, “măcar câteva zile pe săptămână”.

Gabriela Firea susţine că-i înţelege pe cei care nu vor să renunţe la maşina personală, atât timp cât regia de transport nu pune la dispoziţie autobuze noi, moderne, curate, cu aer condiţionat şi un program predictibil şi a reamintit că RATB este în procedură de achiziţie şi în vederea instalării de internet wireless gratuit pentru călători.

De asemenea, edilul general al Capitalei spune că municipalitatea intenţionează să construiască în regim de urgenţă câteva parcări modulare, în special în zonele în care nu există alte soluţii. 

×
Subiecte în articol: autobuze noi capitala