x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 15 țări europene în scandalul „ouă contaminate”. Ancheta se extinde și în Asia

15 țări europene în scandalul „ouă contaminate”. Ancheta se extinde și în Asia

de Dan Constantin    |    11 Aug 2017   •   15:40
15 țări europene în scandalul „ouă contaminate”. Ancheta se extinde și în Asia
Sursa foto: Tevarak/Getty Images/iStockphoto

Scandalul ,,OUĂ CONTAMINATE” se extinde de la zi la zi.Potrivit ultimelor date ale autorității europene de protectie alimentară au fost depistate ouă contaminate cu fipronil în 15 ȚĂRI EUROPENE . El s-a extins și în Asia.

 

Tările unde au fost închise ferme de producție, retrase produse avicole contaminate și distruse sunt  Belgia, Olanda, Germania, Franța, Suedia, Marea Britanie, Austria, Irlanda, Italia, Luxemburg, Polonia, ROMÂNIA, Slovacia, Slovenia, Danemarca și Hong-Kong .

 În România, AUTORITATEA SANITAR VETERINARĂ A CONFISCAT O TONĂ DE GALBENUS DE OU cu destinație alimentară. Produsul era importat din Germania. Autoritatea anunță că se fac controale în fermele de producție pentru a verifica dacă au fost făcute tratamente interzise cu fipronil pentru deparazitarea păsărilor și a locurilor de producție.

Din 2013 UE a introdus un moratoriu privind pesticidele pe fază de fipronil . 

Ancheta procuraturii din ANVERS a impus până acum arestarea a două persoane.

 În Olanda  au fost sacrificate 300 000 de păsari și puse în carantină 160 de ferme avicole. În Belgia 50 de firme din avicultură- un sfert din cele care sunt în domeniu-sunt și ele închise, iar în Germania ,patru.

×
Subiecte în articol: oua contaminate