x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avocatul lui Sorin Oprescu: Nu cred că putem vorbi despre un flagrant

Avocatul lui Sorin Oprescu: Nu cred că putem vorbi despre un flagrant

07 Sep 2015   •   18:15
Avocatul lui Sorin Oprescu: Nu cred că putem vorbi despre un flagrant

Avocatul lui Sorin Oprescu, Alexandru Chiciu, a declarat luni că Sorin Oprescu nu a pretins niciodată mită și că nu se poate vorbi de un flagrant, deoarece a trecut o perioadă semnificativă de timp între discuțiile despre bani și acțiunea procurorilor.


"Nu cred că putem vorbi despre un flagrant. A existat o perioadă semnificativă de timp de la momentul la care s-au purtat discuțiile despre anumite sume de bani; domnul Oprescu (...) niciodată nu a pretins direct, indirect, prin intermediari, de la vreo persoană, sume de bani cu titlu de mită. De asemenea, niciodată Sorin Oprescu nu a cunoscut proveniența unor sume de bani pe care le-a primit cu titlu de împrumut", a spus Alexandru Chiciu, la intrarea în sediul arestului Poliției Capitalei.

De asemenea, Chiciu a precizat că Sorin Oprescu este o persoană echilibrată, dar se află într-o perioadă dificilă, cu anumite probleme de sănătate.

''Este o persoană echilibrată, este o persoană care a înfruntat o astfel de situație. Mai este un lucru pe care doresc să îl subliniez. Foarte multe persoane s-au gândit că Sorin Oprescu este la pământ. Da, Sorin Oprescu trece printr-o perioadă dificilă, dar nu cred că este cazul să vorbim de Sorin Oprescu ca despre o persoană ștearsă definitiv din conștiința publică.

Este o persoană cu foarte multă credibilitate, are o priză extraordinară la oameni. (...) Trece printr-o perioadă dificilă, dânsul o conștientizează. Cred că Sorin Oprescu nu a terminat de spus ultimul cuvânt. Mai este o chestiune pe care i-am transmis-o: trebuie să se adune, să ne adunăm cu toții și să încercăm să luptăm. (...) Toată lumea trebuie să fie adunată în jurul lui, Sorin Oprescu nu este un om învins, este un om care trece printr-o perioadă dificilă", a arătat avocatul.

Potrivit acestuia, apărarea va încerca să demonstreze netemeinicia acuzațiilor.

"Nu suntem noi genul de avocați care să invocăm starea medicală, ceea ce ne interesează fundamental este să demonstrăm netemeinicia acuzațiilor și să arătăm că, dincolo de toate chestiunile colaterale, (...) fondul cauzei reprezintă știa sau nu știa Sorin Oprescu de proveniența banilor. Susținem că niciodată acest om nu a pretins, direct sau indirect, sume de bani cu titlu de mită", a arătat Chiciu.

El a menționat că este de datoria Agenției Naționale de Integritate să verifice averea lui Sorin Oprescu.

Magistrații Tribunalului București au decis duminică arestarea preventivă pentru 30 de zile a primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, acuzat de procurorii DNA de luare de mită.

În urma deciziei, care nu este definitivă, Sorin Oprescu a fost dus în arestul Poliției Capitalei.

Sorin Oprescu a fost reținut în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce a fost prins cu 25.000 euro mită. 

Agerpres

×
Subiecte în articol: sorin oprescu arestat flagrant