x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bărbatul care l-a scuipat pe Traian Băsescu: "După ce a vândut flota, vrea cântece patriotice?". Procurorii au decis să nu ceară arestarea (SURSE)

Bărbatul care l-a scuipat pe Traian Băsescu: "După ce a vândut flota, vrea cântece patriotice?". Procurorii au decis să nu ceară arestarea (SURSE)

25 Mai 2014   •   10:00
Bărbatul care l-a scuipat pe Traian Băsescu: "După ce a vândut flota, vrea cântece patriotice?". Procurorii au decis să nu ceară arestarea (SURSE)
UPDATE 16:00 - Surse din Poliţie citate de Agenţia Mediafax spun că bărbatul care l-a scuipat pe Traian Băsescu va fi eliberat duminică seară, la expirarea mandatului de reţinere. Conform surselor, procurorii au decis să nu-l mai prezinte judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.

----------

Procurorii au decis să-l reţină pentru 24 de ore pe bărbatul care l-a scuipat sâmbătă, la Constanţa, pe preşedintele Traian Băsescu.

Ordonanţa de reţinere a fost emisă sâmbătă seară, încadrarea juridică fiind ultraj şi alte violenţe.

Agresorul, Adrian Zglobiu (39 de ani, şomer din Constanţa)va fi adus duminică în faţa instanţei, cu propunerea de arestare preventivă.

Avocatul din oficiu al agresorului a declarat, citat de Mediafax, că gestul clientului său nu a fost premeditat.

Sâmbătă seară, la ieşirea de la Parchet, Adrian Zglobiu a încercat să-şi motiveze fapta, spunând că l-au enervat ceremoniile pregătite pentru Traian Băsescu: "După ce (Băsescu n.n.) a vândut flota, vrea cântece patriotice?". Întrebat dacă regretă fapta, constănţeanul a spus: "Regret că nu am emigrat din România".

Preşedintele Băsescu a fost scuipat în momentul în care părăsea Nava Şcoală Mircea, la finalul festivităţii de decorare a pavilionului navei cu Ordinul Virtutea Maritimă în grad de Ofiţer, cu însemn de pace.

VIDEO. Băsescu, SCUIPAT la Constanţa

La coborârea de pe vas, ziariştii l-au întrebat pe şeful statului ce emoţii i-au stârnit revederea vasului pe care a făcut practică în timpul studenţiei.

Preşedintele a răspuns că a fost foarte plăcută vizita, timp în care din spatele cordonului de protecţie a ţâşnit Adrian Zglobiu, care a scuipat în direcţia preşedintelui României.

Consilierul prezidenţial Dorel Onaca, care se afla la faţa locului, a declarat, pentru Agerpre, că gestul huliganic l-a mâhnit pe preşedintele Traian Băsescu.

"A fost un bezmetic care a luat o gură de apă şi a vrut să-l stropească pe preşedinte şi în mare i-a reuşit intenţia, numai că m-a udat pe mine pe haină şi pe ceafă, căci eram chiar în spatele preşedintelui Băsescu. Asta e! Se mai întâmplă când mergi în mulţime", a spus Onaca.

×