x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BCR s-a retras din Comitetul Creditorilor Oltchim

BCR s-a retras din Comitetul Creditorilor Oltchim

27 Apr 2013   •   18:17
BCR s-a retras din Comitetul Creditorilor Oltchim

Banca Comercială Română (BCR) s-a retras din Comitetul Creditorilor societăţii Oltchim, în timp ce un alt creditor a decis să finanţeze compania cu 30 milioane euro cash pentru susţinerea activităţii, a declarat avocatul Gheorghe Piperea.  'BCR s-a retras din Comitetul Creditorilor. Până la urmă este decizia lor, dar ne creează nouă probleme. Acum trebuie să întrunim încă odată Comitetul Creditorilor. Va avea loc în 9 mai. Nu îmi este în niciun fel explicabil gestul. Nu au motivat. Niciodată nu am văzut ca BCR să se retragă, de obicei este preşedinte al Comitetului Creditorilor, dar asta este', a afirmat Gheorghe Piperea.

Următoarele măsuri pe care le vor lua administratorii judiciari ai Oltchim sunt desemnarea unui evaluator al activelor societăţii şi formarea societăţii Oltchim 2 pentru privatizare. 'Ne apucăm de o procedură cât mai accelerată pentru crearea Oltchim 2. Vom decupa, vom trece activele funcţionale în societate pentru a le pregăti pentru privatizare. Principala decizie pe care trebuie să o ia Comitetul Creditorilor este să desemneze un evaluator. Trebuie să fie unul foarte specializat. În afară de constituirea Oltchim 2 urmează să încheiem contracte pentru a obţine capitalul de lucru absolut necesar. Există unul dintre creditori care este de acord să ne finanţeze cu 30 milioane euro cash astfel încât să ne putem sigura capitalul de lucru necesar', a spus Piperea.

Cât priveşte disponibilizarea angajaţilor societăţii, administratorul judiciar a precizat că discuţiile sunt îngheţate până la emiterea Ordonanţei de Urgenţă care reglementează această problemă.

'Discuţiile privind disponibilizarea salariaţilor sunt suspendate. Până nu se emite Ordonanţa de Urgenţă care să reglementeze acest lucru preferăm să nu mai vorbim. Toată lumea ştie că o parte dintre oameni nu au ce lucra, trebuie să plece, dar în anumite condiţii', a menţionat acesta.

×