x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bulgaria propune un hub gazier la Varna

Bulgaria propune un hub gazier la Varna

de Dan Constantin    |    21 Iun 2015   •   11:18
Bulgaria propune un hub gazier la Varna

Un nou proiect gazier a fost propus de Bulgaria pentru distrubutia gazelor in Sud Estul Europei. Ministrul Energiei din Bulgaria a anuntat in cadrul intalnirii cu omologul sau din Rusia intentia de a realiza la Varna un hub pentru distributia gazelor in regiune. Discutiile dintre Temenuzhka Petkova si Alexander Novak au avut loc in cadrul Forumului International Economic de la Sankt Petersburg, informeaza site-ul de stiri Novinite din Sofia.Petkova a precizat ca hub-ul  din Varna ar prelua gazele extrase din platforma Marii Negre si va fi conexat cu infrastructura gaziera din regiune.

Bulgaria urmareste construirea de puncte de legatura a retelei proprii cu sistemele de transport din tarile vecine. Cu Romania este in curs de finalizare o conexiune transdanubiana in zona Giurgiu-Ruse. O magistrala care trece prin Dobrogea transporta gazul din Rusia pe o ramificatie a conductei care trece prin Ucraina.
 
Proiectul gazier South Stream a fost ingropat anul trecut in urma opozitiei Uniunii Europene. O alta conducta Alexandropolis-Burgas s-a aflat in discutie, renuntandu-se la proiect in 2011.
 
La Forumul Sankt Petersburg  a fost semnat un document intre Rusia si Grecia pentru construirea unei magistrale care sa preia gazele aduse in Europa de Turk Stream,proiect alternativ la South Stream care nu mai incalca regulile Pachetului energetic3 al UE.

×
Subiecte în articol: hub gazier la varna Rusia bulgaria