x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce se întâmplă dacă nu ai CAUCIUC de IARNĂ pe roata de rezervă

Ce se întâmplă dacă nu ai CAUCIUC de IARNĂ pe roata de rezervă

30 Oct 2014   •   15:40
Ce se întâmplă dacă nu ai CAUCIUC de IARNĂ pe roata de rezervă

Legea cauciucurilor de iarnă prevede ca şi roata de rezervă să fie dotată corespunzător, asta însemnând cu cauciuc de iarnă. În cazul în care şoferul a făcut pană şi este surprins pe un drum acoperit cu zăpadă sau polei cu un singur cauciuc necorespunzător, respectiv de vară, va fi amendat.

Citeşte şi Cât te costă anvelopele de iarnă şi cât costă montarea lor pe maşină

"Legea cauciucurilor de iarnă prevede ca inclusiv roata de rezervă a unei maşini să fie dotată corespunzător anotimpului rece", a declarat Crivăţ Ştefan, seful Poliţiei Rutiere Prahova, entru RomaniaTV.net.

Cum pentru cei mai mulţi şoferi dotarea maşinii de iarnă, din punct de vedere al cauciucurilor, înseamnă doar cumpărarea a patru anvelope, aceştia riscă oricând să fie amendaţi. Asta presupune să aibă parte de două ghinioane consecutive, chiar trei. Prima dată trebuie să facă pană, astfel încât să înlocuiască cauciucul de iarnă cu roata de rezervă de vară, al doilea să fie oprit de un echipaj de poliţie şi verificat şi nu în ultimul rând, ar trebui ca agentul de la rutieră să fie unul rău, care să nu înţeleagă situaţia.

Află care este amenda pentru această contravenţie pe RomâniaTV.net.

 

×