x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Învăţătoare dintr-un sat dâmboviţean, acuzată de părinţi că-şi bate elevii cu mătura şi îi înjură

Învăţătoare dintr-un sat dâmboviţean, acuzată de părinţi că-şi bate elevii cu mătura şi îi înjură

21 Noi 2008   •   00:00

O învăţătoare din satul dâmboviţean Râncaciov a fost acuzată, joi, de către 30 de părinţi ai elevilor ai şcolii generale din localitate, că le vorbeşte urât copiilor, că îi înjură şi îi bate cu mătura, Inspectoratul Şcolar Judeţean urmând să ia în discuţie cazul învăţătoarei în regim de urgenţă.



Potrivit lui Constantin Cazacu, directorul Şcolii Generale Râncaciov, oamenii sunt hotărâţi să nu-şi mai lase copiii la şcoală atâta timp cât femeia va mai preda în această unitate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul şcolii a confirmat că a primit reclamaţii din partea părinţilor şi a spus că el şi părinţii elevilor au făcut plângere penală împotriva soţului învăţătoarei pe motiv că acesta ar fi bătut un elev.

"Comitetul profesoral al unităţii de învăţământ a decis să-i desfacă învăţătoarei contractul de muncă din motive disciplinare, iar dosarul a fost înaintat Inspectoratului Judeţean Şcolar Dâmboviţa. Incidentele din şcoala din Râncaciov au început odată cu venirea învăţătoarei. Elevii s-au plâns părinţilor că sunt înjuraţi şi bătuţi fără motive, iar părinţii spun că au încercat să stea de vorbă cu acesta, însă colega noastră nu doreşte să-şi schimbe comportamentul. În consecinţă, câţiva elevi nu au fost lăsaţi de către părinţi să mai vină la şcoală", a declarat Constantin Cazacu, directorul Şcolii generale Râncaciov.

Minodora Dovlete, învăţătoarea acuzată de părinţi, afirmă că reacţia părinţilor a apărut din cauza comportamentului ei intransigent în plan profesional, exigenţă cu care copiii nu au fost obisnuiţi.

"Eu sunt o învăţătoare exigentă şi, de când am introdus ordinea şi notarea corectă la clasă, iar copiii nu au mai avut calificative maxime, a apărut şi ostilitatea părinţilor. Nu am nimic să-mi reproşez", a declarat Minodora Dovlete.

Conducerea unităţii de învăţământ a încercat să aplaneze acest conflict, însă la şedinţa la care trebuia discutată situaţia, învăţătoarea în cauză nu s-a prezentat. Colegii învăţătoarei ştiu şi ei despre comportamentul agresiv al învăţătoarei, iar comitetul profesoral al şcolii a decis desfacerea disciplinară a contractului de muncă al învăţătoarei.

Cazul învăţătoarei de la şcoala din Râncaciov a ajuns la Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa şi la Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

Subinspectorul Ioana Preda, purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că, în prezent, la IPJ sunt înregistrate două sesizări ale părinţilor împotriva învăţătoarei Minodora Dovlete, dar şi o sesizare a acesteia împotriva directorului şcolii, Constantin Cazacu. Totodată, la IPJ Dâmboviţa a fost depusă, de către directorul şcolii şi părinţii elevilor, o plângere penală împotriva soţului învăţătoarei, pe care îl acuză că ar fi lovit un elev.

"Am primit reclamaţiile de la Râncaciov şi urmează ca, în baza probelor pe care le vom avea, să dispunem măsuri în consecinţă. Ceea ce ştim în mod cert este că doamna învăţătoare în cauză are o situaţie tensionată şi cu copiii, şi cu părinţii acestora şi nu se înţelege bine nici cu colegii de cancelarie. Ea a mai fost implicată în astfel de incidente şi la alte şcoli, are antecedente, dar am crezut că situaţia ei de comportament se va revizui", a declarat Maria Dragomir, inspector şcolar adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean Damboviţa.

Potrivit Mariei Dragomir, dosarul învăţătoarei Minodora Dovlete de la şcoala generală din satul dâmboviţean Râncaciov va fi luat în discuţie în regim de urgenţă de către ISJ Dâmboviţa, iar dacă va fi găsită vinovată femeia riscă desfacerea contractului de muncă din motive disciplinare.
Mediafax

×
Subiecte în articol: romania învăţătoarei