x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inspector din Poliţia Rutieră, fost arhidiacon, n-a avut niciodată permis de conducere, deşi circulă de 20 de ani

Inspector din Poliţia Rutieră, fost arhidiacon, n-a avut niciodată permis de conducere, deşi circulă de 20 de ani

de Agerpres    |    02 Apr 2014   •   20:34
Inspector din Poliţia Rutieră, fost arhidiacon, n-a avut niciodată permis de conducere, deşi circulă de 20 de ani

Augustin Căpâlnaş, subinspector în cadrul Direcţiei de Poliţie Rutieră, n-a avut niciodată permis de conducere, circulând cu documente false, a ieşit la iveală în urma unei investigaţii a IGPR.

Potrivit Antena 3, Căpâlnaş, care a fost timp de 13 ani şoferul Înalt Prea Sfinţitului Andrei Andreicuţ, slujind şi ca arhidiacon timp de zece ani la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, nu a fost nici măcar preot legitim, fiind exmatriculat din Facultatea de Teologie.

"A fost studentul şcolii în anul 1993 şi după un an de zile a fost exmatriculat. Nu ştim exact motivul. Cel puţin eu nu cunosc motivul pentru care a fost exmatriculat", a declarat decanul Facultăţii de Teologie din Cluj, Vasile Stanciu.

"Trebuie să ai studii ca să fii primit în cler. Studii superioare, nu orice fel de studii. Până nu demult era şi colaboratorul direct al episcopului", a declarat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului Maramureşului şi Sălajului, Bogdan Ivanov.

Compartimentul de Relaţii Publice al IPJ Alba a transmis miercuri că nu emite niciun punct de vedere în ceea ce priveşte situaţia în care s-a aflat sau se află ofiţerul de poliţie, acest lucru urmând a se realiza în mod direct de către Centrul de Presă din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Acesta a informat miercuri că IGPR, prin Direcţia Control Intern, a efectuat verificări la Direcţia Rutieră, din data de 28 februarie, cu privire la situaţia unui ofiţer faţă de care s-a constatat că nu deţinea permis de conducere. La finalizarea cercetărilor, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi s-a dispus cercetarea disciplinară a poliţistului.

Totodată, s-a dispus extinderea cercetărilor pentru clarificarea tuturor împrejurărilor în care s-a produs fapta.

×