x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mihai Chirica este noul primar al municipiului Iaşi

Mihai Chirica este noul primar al municipiului Iaşi

25 Mai 2015   •   12:00
Mihai Chirica este noul primar al municipiului Iaşi

Consiliul Local Iaşi a desemnat astăzi primarul interimar al Ia[iului după suspendarea lui Gheorghe Nichita în persoana actualului viceprimar Mihai Chirica.

În şedinţa extraordinară a Consiliului Local IaşI, Chirica, un fost apropiat al lui Nichita, a fost ales cu 19 voturi din cei 25 de consilieri prezenţi, cinci dintre ei abţinându-se de la vot. Alegerea de azi este importantă întrucât cel desemnat interimar va avea mari şanse să rămână şi candidat al PSD la această funcţie pentru alegerile locale.

PSD Iaşi este acum o filială împărţ]ită în două tabere, cea a lui Nichita care l-ar fi preferat pe Gabriel Surdu, sprijinit şi de aripa tânără, care se pare că l-a abandonat pe Nichita - cel ce i-a promovat şi tabăra celor care s-au coalizat în jurul alesului de astăzi, Mihai Chirica, personaj de asemenea promovat de primarul aflat în arest la domiciliu, dar care şi el se află ăn dizgraţiile lui Nichita de ceva vreme.

Pentru alegerea de astăzi, în urmă cu o zi, duminică, Bi­roul Permanent Judeţean a votat nominalizarea viceprimarului Mihai Chirica pentru func­ţia de primar interimar, în dauna preferatului “nichitian” Gabriel Surdu, un om politic, spun gurile rele, mai uşor de manipulat decât alesul de astăzi Mihai Chirica.

×