x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprea s-a întâlnit cu șeful DEA (Drug Enforcement Administration) din SUA

Oprea s-a întâlnit cu șeful DEA (Drug Enforcement Administration) din SUA

06 Oct 2015   •   21:14
Oprea s-a întâlnit cu șeful DEA (Drug Enforcement Administration) din SUA

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, s-a întâlnit marţi, la Washington, în contextul vizitei pe care o efectuează în SUA, cu Chuck Rosenberg, şef al Drug Enforcement Administration (DEA), ocazie cu care oficialul român a subliniat importanţa colaborării dintre instituţiile de aplicare a legii în domeniul prevenirii şi combaterii traficului de droguri.

"Suportul operaţional şi relaţiile dezvoltate pe parcursul programelor comune de instruire au condus la dezvoltarea unui parteneriat de excepţie dintre instituţiile de aplicare a legii române şi americane, precum şi la realizarea unor importante capturi de droguri. Expertiza DEA a fost valorificată sub diverse forme de către poliţiştii români şi apreciez în mod deosebit sprijinul administraţiei americane pentru pregătirea ofiţerilor antidrog pe linia combaterii traficului de droguri", a evidenţiat vicepremierul pentru securitate naţională, potrivit unui comunicat al MAI transmis AGERPRES.

Cei doi oficiali şi-au reafirmat disponibilitatea de a consolida parteneriatul dintre ofiţerii români de poliţie şi cei ai DEA, inclusiv prin identificarea unor noi modalităţi de colaborare şi pregătire comună de specialitate.

Totodată, în cadrul discuţiilor, a fost subliniată importanţa platformei operaţionale bi şi multilaterale, care funcţionează în cadrul Centrului Sud-Est European de Aplicare a Legii (SELEC) de la Bucureşti, unde se lucrează în mod direct cu reprezentanţii DEA pentru tot ceea ce înseamnă problematica de interes din regiune, precizează MAI.

Vicepremierul Gabriel Oprea a reafirmat asumarea de către ţara noastră a rolului de ''naţiune coordonatoare'' a Fondului NATO pentru securitate cibernetică pentru Ucraina, precum şi interesul României de a deveni în regiune un punct nodal în acest domeniu.

Drug Enforcement Administration (DEA) face parte din Departamentul de Justiţie al SUA, fiind agenţia specializată în aplicarea legislaţiei aferente controlului circulaţiei drogurilor şi a altor substanţe psihotrope şi responsabilă cu aducerea în faţa justiţiei a persoanelor şi organizaţiilor implicate în producerea şi traficul de droguri.

×