x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Povestea FABULOASĂ a fiicei lui Rasputin. Ce spune aceasta despre „Violarea lui Rasputin”

Povestea FABULOASĂ a fiicei lui Rasputin. Ce spune aceasta despre „Violarea lui Rasputin”

11 Mai 2015   •   09:08
Povestea FABULOASĂ a fiicei lui Rasputin. Ce spune aceasta despre „Violarea lui Rasputin”

Artistă de circ, scriitoare și femeie de lume, Maria Grigorievna Rasputina merită o glorie cel puțin egală cu cea a controversatului său tată, misticul rus Rasputin.

Grigori Efimovici Rasputin nu a fost singurul din neamul său care a avut o existență demnă de o ecranizare. Artistă de circ, scriitoare și femeie de lume, Maria Grigorievna Rasputina merită o glorie cel puțin egală cu cea a controversatului mistic rus.

Vom începe prin a răspunde la o întrebare firească: Cine a fost Maria Rasputin (numele sub care o cunoaște Occidentul)?
Grigori Efimovici Rasputin a avut, împreună cu soția sa legitimă, Praskovia, patru copii. Primul, al cărui nume nu se cunoaște, a murit la puțină vreme după ce a venit pe lume. Cel de al doilea copil este eroina poveștii noastre – Matryona (sau Maria) - și singura care i-a supraviețuit „sfântului”. Varvara (sau Varia), sora ei mai mică, a fost ucisă de bolșevici chiar în zilele Revoluției – cam tot atunci când hoitul lui Rasputin, deshumat, a fost ars pe rug ca să nu mai rămână nimic din acest om care a reușit să strângă tot atâta ură pe câtă iubire adunase. Singurul băiat al sfetnicului și duhovnicului Țarinei Alexandra, Dmitri (sau Mitia) avea să moară în Siberia, împreună cu mama sa. Despre ceilalți copii ai lui Grigori Efimovici Rasputin – copiii din flori (zeci, după unii, mii, după alții) nu se va ști nimic, niciodată.

Citeste si Profețiile lui Rasputin despre actualul conflict din vestul Ucrainei: „A fost Rusia - în locul ei va fi o groapă roșie. A fost groapă roșie - va fi o mlaștină de necurați care au săpat groapa roșie”

Fiica Magului Rusiei a avut un caracter demn de al tatălui său. Cel puțin asta relevă rapoartele serviciilor de spioinaj rusești, care au „urmărit-o”, toată viața, până în 1977, când s-a stins, la vârsta de 78 de ani. Departe de a se simți jignită de zvonurile care circulau despre ea, Maria Rasputin a reușit să se folosească, în interesul ei, de această imagine infamă, care poate ar fi doborât alte femei.
La puțină vreme după moartea tatălui său și, în orice caz, după izbucnirea revoluției bolșevice, Maria a părăsit Rusia pentru Apusul Europei. Și cum nici acolo nu-și afla un loc, a trecut Oceanul.

Dresoare de lei și urși
În perioada interbelică, fiica lui Rasputin a lucrat într-un circ. Nu, nu a fost pusă în cușcă și arătată cu degetul, drept fiica celui mai controversat om din apusa Rusie Țaristă (deși ar fi putut câștiga bani frumoși doar din acest detaliu al biografiei ei). Însă tot într-o cușcă s-a aflat. Cea a leilor. Pentru că Matryona a fost dresoare de lei (și de ponei, de elefanți și de urși ori alte animale sălbatice, pe care reușea să le stăpânească doar cu privirea ei hipnotică, moștenită de la tatăl său - OCHI DE RASPUTIN), pentru compania de circ „Ringling Bros” și mai apoi pentru „Barnum & Bailey” și altele. A început ca dansatoare și contorsionistă, însă talentul ei de a îmblânzi animalele nu putea fi trecut cu vederea...
A fost nevoită să plece de sub cupola fascinantă a circului – unde se simțea, clar, în elementul ei –, după ce a fost rănită de un urs. A plecat atunci să lucreze pe un șantier naval, la Los Angeles, așezându-se în sfârșit la casa ei, în cartierul Silver Lake (care nu se bucura de o reputație prea bună).

Citeste si Povestea tragica a lui TERENTE, amantul favorit al femeilor si spaima politiei

Maria Rasputina și Anastasia, fiica pierdută a Țarului Rusiei
Unul dintre episoadele interesante ale vieții ei s-a petrecut în 1968, când Maria Rasputin și prietena ei Patte Barham – o jurnalistă cunoscută, fost reporter de război pe frontul din Coreea – au susținut că au găsit-o pe fiica pierdută a Țarului Rusiei, Anastasia (Anna Anderson). Mariei îi plăcea să fie în centrul atenției, avea nevoie de bani și de faimă... totuși, s-a retras foarte repede din campania în favoarea presupusei fiice a lui Nicolae al II-lea, care ar fi scăpat de gloanțele plutonului de execuție de la Ekaterineburg, în iulie 1918. Mărturia Mariei Grigorievna Rasputina – ca una care trăise în preajma Romanovilor – era esențială pentru confirmarea sau infirmarea identității Anastasiei. Retragerea ei din anturajul Annei Anderson a ridicat în epocă foarte multe semne de întrebare.


Citeste si INCREDIBIL! După Ucraina, rușii vor ataca Turcia. Uimitoarele profeții ale unui rabin din secolul XVIII

A scris trei cărți despre Rasputin
Dacă nu a s-a îmbogățit de pe urma Anastasiei, a făcut însă bani frumoși, toată viața ei, de pe urma tatălui său. Și nu vorbim numai despre bunurile și banii strânși de Grigori Efimovici (serviciile secre bolșevice menționează undeva că ea ar fi scos din țară sume uriașe care îi aparținuseră lui Rasputin, precum și multe obiecte din casa în care acesta locuise la Sankt Petersburg). În vârstă de 17 de ani la vremea morții tatălui său, ea începuse deja să-i gestioneze o parte din bunuri, încă din timpul vieții lui.
Matryona a gestionat toată viața imaginea lui Rasputin. A încercat să îndepărteze umbrele infame și să pledeze pentru o „inocență ponderată” a acestuia. Anumite aspecte, care aduceau bani frumoși, au fost totuși speculate: de exemplu, faptul că avea suprinzătoare calități ale minții, că avea o privire hipnotică și... un sex uriaș.

Care e adevărata poveste a organului sexual al lui Rasputin?
Dacă e să dăm crezare propriilor mărturii adunate în carte, ca și zvonurilor care au circulat cu privire la mădularul lui Rasputin, atunci ar trebui să acceptăm una dintre aceste două istorii:

a) Varianta Mariei: a cumpărat de la Paris, de la un grup de doamne din fosta aristocrație rusă, organul genital al tatălui său, care fusese pus în formol și transformat în obiect de cult. Maria doar a povestit aceste fapte, dar nu a exhibat niciodată recipientul cu pricina, care a fost pus la păstrare în pivnița casei ei din Silver Lake. Cel care avea să cumpere mai târziu locuința, a descoperit borcanul cu organul și, multă vreme, nu a știut ce să facă totuși cu el. La începutul anilor 90, a încercat să-l vândă printr-o casă de licitații. Obiectul suscita interes... însă, la o testare a autenticității lui, s-a dovedit că nu era decât o specie de castravete de mare, pusă în formol, cândva.

b) Varianta custodelui Muzeului Erotismului din Sankt Petersburg (unde un borcan cu sexul uriaș al lui Rasputin este expus încă de acum 10 ani): mădularul lui Rasputin a fost cumpărat, de la Paris, printr-un intermediar, posibil chiar de la moștenitorii Mariei Rasputin (nepoata acesteia locuiește acum în Franța și trăiește din susținerea de conferințe despre Rasputin și fiica lui). S-ar părea că, înainte de a vinde casa din Silver Lake, moștenitorii au plecat de acolo și cu mădularul mult râvnit - și-n viață și-n moarte – al strămoșului lor. Ulterior, cumpărătorul casei e posibil să fi încercat să profite de faima Mariei și a tatălui său, dar uite că a fost dat de gol.

Violarea lui Rasputin
Nimeni nu poate băga mâna-n foc, pentru autenticitatea niciuneia dintre aceste variante. Mai multe lucruri vor fi revelate, se pare, în cartea care va apărea curând, semnată de prietena Matryonei, Patte Barham. Jurnalista a anunțat că s-a bazat pe amintirile Mariei, pe lungile și interesantele lor conversații, iar cartea va fi „sexcitantă și interesantă, dar nu amuzantă”. Și se va numi... „Violarea lui Rasputin”.

Ar fi creditat fiica „magului” o astfel de carte? Nu putem ști. Ce se știe sigur este că Maria Grigorievna Rasputin este îngropată la Cimitirul Angelus-Rosedale din Los Angelus. Nu are decât o placă pe mormânt – nimeni nu i-a ridicat o cruce, după tradiția ortodoxă. În schimb, într-un lăcaș săpat alături de piatra tombală, se află mereu... o sticlă de votcă.


 
Alte articole interesante
■ 
■ Mesajul unui geolog, găsit pe o insulă din Oceanul Arctic. Ce a scris omul de ştiinţă în urmă cu 56 de ani (VIDEO)
■ Apariţie MISTERIOASĂ la New York, în locul unde au căzut turnurile gemene World Trade Center (VIDEO)
■ Fenomen INCREDIBIL în cea mai aridă zonă deşertică din SUA. Oamenii de ştiinţă nu au găsit nicio explicaţie (VIDEO)
■ Oamenii de știință au descifrat cel CEL MAI MARE MISTER din Univers. "Este uluitor, va deschide o uşă către o lume complet nouă!" (VIDEO)
 O gașcă de pensionari, snopește în bătaie o femeie într-un troleibuz (VIDEO)
■ Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în alertă. Un virus misterios ucide persoana infectată în mai puțin de 24 de ore
■ Mărturia CUTREMURĂTOARE a unui român, după 15 zile de comă: "La fundul pământului e Iadul, dar lumea nu ştie"
■ IMAGINI ÎN PREMIERĂ, surprinse în adâncurile Golfului Mexic. Ce au filmat angajaţii unei platforme petroliere (VIDEO)
■ 
FENOMEN MAGIC pe platoul Bucegilor. Ce se întâmplă în fiecare an, în ziua de 28 noiembrie, la poalele Sfinxului (VIDEO)
■ 
Profețiile uluitoare ale Sfântului Arsenie Boca, pictate în fresca unei biserici
■ 
MISTERUL lui Tutankhamon. Ce s-a întâmplat cu MUMIA FARAONULUI, în sarcofag, imediat după îmbălsămare (VIDEO) 
 

×
Subiecte în articol: rasputin