x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator RIDICAREA maşinilor devine ILEGALĂ. Vezi noile prevederi legislative

RIDICAREA maşinilor devine ILEGALĂ. Vezi noile prevederi legislative

de Mediafax    |    10 Apr 2012   •   17:18
RIDICAREA maşinilor devine ILEGALĂ. Vezi noile prevederi legislative

Senatul a adoptat tacit o initiativa legislativa care prevede ca vehiculele parcate neregulamentar sa fie ridicate si depozitate in locuri special amenajate doar daca reprezinta un obstacol pentru circulatie, obtureaza traficul rutier sau accesul in institutiile publice.

Propunerea legislativa privind ridicarea si depozitarea vehiculelor stationate neregulamentar ii are ca initiatori pe senatorii PSD Laurentiu Coca, Alexandru Cordos, Dan Sova, pe senatorul independent Ion Toma, deputatii independenti Tudor Ciuhodaru si Oana Niculescu-Mizil, deputatii PSD Marian, Florentin Gust, Florin Luca, Claudiu Manda, Adrian Mocanu, Andrei Steriu si Costin Vasilica.

In proiect se arata ca ridicarea si depozitarea vehiculelor in locuri special amenajate reprezinta o "masura exceptionala", luata in cazul vehiculelor parcate intr-o asemenea maniera incat sa constituie un obstacol pentru circulatie, sa obtureze traficul rutier sau accesul in institutiile publice.

Potrivit initiativei legislative, parcarea neregulamentara in alta situatie ar urma sa se sanctioneze numai cu amenda.

In expunerea de motive, autorii proiectului arata ca ridicarea masinilor a devenit o reala problema la nivel national si ca zilnic sunt ridicate mii de masini pentru parcare neregulamentara, in conditiile in care nu exista suficiente locuri de parcare.

Initiatorii mai propun ca sumele incasate ca urmare a ridicarii si depozitarii vehiculelor sa constituie venituri la bugetele locale si sa fie folosite pentru amenajarea locurilor de parcare si pentru achizitionarea de utilaje speciale pentru pentru ridicarea si depozitarea vehiculelor parcate neregulamentar.

O alta prevedere stabileste ca solicitarea de sume de bani cu titlu de contravaloare a serviciilor de ridicare, transport si depozitare de catre firme private este INTERZISA.

In propunerea legislativa se mai prevede ca, in cazul in care, desi parcat intr-un spatiu public amenajat, vehiculul stationeaza o perioada mai mare de 7 zile calendaristice, fara a fi miscat, acest spatiu sa fie considerat abuziv ocupat, vehiculul urmand a fi ridicat, transportat si depozitat.

Initiativa legislativa, care a fost adoptata de Senat in varianta propusa de initiatori, va fi transmisa Camerei Deputatilor, care este for decizional.

×