x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un dascăl cu nota zece pe linie! Camelia Gavrilă, şefa IŞJ Iași, profesor pentru premianţi, premiantă la rândul ei

Un dascăl cu nota zece pe linie! Camelia Gavrilă, şefa IŞJ Iași, profesor pentru premianţi, premiantă la rândul ei

de Cristinel C. Popa    |    25 Mar 2015   •   18:23
Un dascăl cu nota zece pe linie! Camelia Gavrilă, şefa IŞJ Iași, profesor pentru premianţi, premiantă la rândul ei

Şefii inspectoratelor şcolare judeţene din întreaga ţară au fost instalaţi recent în urma unui concurs finalizat cu câteva zile în urmă. Examinarea a avut loc în perioada 11-20 martie, la sediul Ministerului Educaţiei. Cel mai mare punctaj realizat de un candidat a fost cel înregistrat de prof. Camelia Gavrilă, inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iași, care a realizat 147,25 puncte din totalul de 150 posibile. Cadru didactic la cunoscuta și apreciata instituţie de învăţământ ieşean - Colegiul Naţional Costache Negruzzi, “premianta” Camelia Gavrilă este și ea la rându-i un “făuritor” de premianţi. Şcolarii instruiţi de Gavrilă sau dascălii din subordine s-au numărat an de an printre olimpicii internaţionali de frunte ai ţării. Mulţi dintre elevii dascălului ieşean s-au aflat ani la rând printre şcolarii cu nota zece la examenul de bacalaureat. Mai mult, elevii din Iași înregistrează aproape în fiecare an numărul cel mai mare de “decari” la importantul și temutul (pentru unii) examen naţional. La rândul său, profesor dr. Camelia Gavrilă a luat nota maximă (zece) la majoritatea examenelor importante ale carierei: diploma de licenţă în filologie, examenele de definitivat, pentru gradul II și gradul I.

“Ne situăm pe primele locuri la examenele naţionale și olimpiade”
“A fost un concurs complex, pe care l-am mai dat de trei ori până acum, în alte mandate ale mele, și am obţinut rezultate bune și la celelalte. Concursul a presupus un text-grilă destul de complicat, o parte a fost în limba engleză, probabil că unii colegi au avut probleme la înţelegerea cerinţelor în limba pentru care au optat. Dosarul a cuprins proiecte pe care le-am început și care au dat roade și merită să fie continuate, am avut un interviu cu întrebări din lingvistică, evident a contribuit și CV-ul. Am făcut tot ce se putea face, nu e frumos să mă laud. Aş împărtăși acest rezultat și cu colegii, și îl consider onorant pentru Iași. Totdeauna suntem pe primele locuri cu rezultate bune de promovabilitate la examenele naţionale, la olimpiade, de ce nu și la management”, a spus presei prof. dr.

Camelia Gavrilă, un “decar” printre elevii de nota zece
Camelia Gavrilă, şeful inspectoratului judeţean ieşean are un CV impresionant. Amintim doar câteva detalii impresionante. Doctor în filologie cu titlul Magna Cum Laude, a luat nota zece la majoritatea examenelor importante din carieră: diploma de licenţă în filologie, definitivat, gradul II și I, toate terminate cu nota maximă. A participat la numeroase stagii de pregătire în domeniu din străinătate, fiind de cele mai multe ori manager de proiect. Din 2005 până astăzi elevii săi au ocupat an de an locul I, rareori II, la olimpiadele internaţionale de profil. A publicat cărţi de specialitate și a primit numeroase premii și distincţii. Între acestea din urmă amintim doar două: distincţia prezidenţială Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” în grad de cavaler (2000) și Diploma de Excelenţă în managementul educaţional primită pe plan naţional în numele IŞJ Iași (în 2010).

×