x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Va fi audiata si IULIA ANTOANELLA MOTOC la Parchetul General in DOSARUL ERATA?

Va fi audiata si IULIA ANTOANELLA MOTOC la Parchetul General in DOSARUL ERATA?

de Dan Constantin    |    17 Iun 2015   •   06:43
 Va fi audiata si IULIA ANTOANELLA MOTOC la Parchetul General in DOSARUL ERATA?
Sursa foto: Intact Images

Iulia Motoc poate fi si ea audiata in Dosarul ''Erata''.

Dupa ce Aspazia Cojocatru si Acsinte Gaspar au fost invitati la Parchet pentru a da lamuriri despre conditiile si locul redactarii actelor care au stat la baza deciziei Curtii Constitutionale de invalidare a referenumului din 2012 pentru suspendarea lui Basescu Traian, audierea celorlalti judecatori ai CC apare ca fireasca.

Magistratii Horatius Dumbrava si Toni Neacsu au declarat ca in timpul mandatului lor la CSM in interiorul institutiei s-ar fi redactat acte pentru invalidarea referendumului.Conducerea CSM era asigurata atunci de Alina Ghica si Floarea Haimeneala.

Iulia Motoc a declarat in 2012 ca asupra judecatorilor Curtii Constitutionale s-au exercitat presiuni si amenintari .

Din decembrie 2013 Iulia Motoc a fost numita judecator la Curtea Europeana a Drepturilor Omului si beneficiaza de imunitate. Totusi DNA a ignorat imunitatea judecatorului Barsan care se afla in exercitarea functiei de judecator la CEDO, efectuand perchezitii domiciliare in locuinta acestuia, ceea ce a creat un precedent.

Iulia Antoanella Motoc este casatorita cu Mihnea Motoc numit recent Ambasador in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, dupa incheierea misiunii de Sef al Misiunii Permanente a Romaniei la Bruxelles.

Din surse judiciare am aflat ca vor fi audiati in acest dosar si fostii consilieri de la Cotroceni, Deaconu si Dinu, care l-au asistat si reprezentat pe Basescu in fata Curtii Constitutionale in procedura suspendarii 

×